ÇEDES kapsamında öğrenciler maket Kabe etrafında tavaf ettirildi, cami minaresinde tekbir çektirildi

ÇEDES kapsamında öğrenciler maket Kabe etrafında tavaf ettirildi, cami minaresinde tekbir çektirildi
Hatay’da ÇEDES projesi kapsamında ilkokul çocukları ‘Kâbe’ maketi etrafında tavaf ettirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi kapsamında faaliyetleri sürüyor.

Kabe'den görüntüler izletildi

Hatay’ın Altınözü ilçesinde bulunan Altınkaya İmam Hatip Ortaokulu’nda Aralık 2023’te ‘Hac ve Umre’ konulu etkinlik düzenlendi. Sınıfa ‘Kâbe’yi temsilen bir maket konuldu. Üzerlerinde beyaz bir şal sarılı olan öğrenciler maketin etrafında ‘tavaf ettirildiği’ öğrenildi. Sınıfta bulunan akıllı tahta da ise Kâbe’den görüntüler açıldı.

Çocuklar temizlik yaptı

Birgün’den Deniz Güngör’ün haberine göre, söz konusu okulda ÇEDES kapsamında düzenlenen etkinlikler bununla da sınırlı kalmadı. Aynı tarihlerde söz konusu okulda okuyan öğrenciler Altınkaya Ravda Camisi’ne götürüldü. Öğrencilere imam eşliğinde namaz kıldırıldıktan sonra yerleri süpürdüğü, camları ve masaları sildiği görüntüler sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Aynı zamanda çocuklara cami içinde eşya da taşıtıldı.

Cami minaresinde tekbir

Ayrıca öğrencilerin cami minaresine çıkarttırılarak tekbir de çektirildiği ve çocukların “Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum” dediği görüldü. Söz konusu görüntüler sosyal medya hesabında şu ifadelerle paylaşıldı: “Temizlik imandandır düsturuyla çevresine duyarlı olan öğrencilerimiz, Altınkaya Radva Cami’sini temizleyip, düzenlediler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çevresine duyarlı, değerlerine saygılı, kültürüyle özdeşlemiş altın gençlik.” (Kısa Dalga)

Gündem