Cehennem Deresi'nde Cennet Yaşanıyor projesi durdu: 'Yapılmaması gereken işler yapılmış'

Cehennem Deresi'nde Cennet Yaşanıyor projesi durdu: 'Yapılmaması gereken işler yapılmış'
Artvin’in Ardanuç ilçesindeki Cehennem Deresi Kanyonu için hayata geçirilen projenin çalışmaları durdu. Kanyon içerisinde yapılan merdiven tepkilere neden oldu.

Artvin’in Ardanuç ilçesindeki bulunan Cehennem Deresi Kanyonu için yapılan “Cehennem Deresi’nde Cennet Yaşanıyor” projesinde çalışmalar durdu.

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, çalışmaların durmasına ve kanyonun doğal sit alanına zarar veren düzenlemelere tepki gösterdi. Demir, şöyle konuştu:

'BİZİM HİÇBİR FİKRİMİZ ALINMADI'

“Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu’nda 2-3 yıldır bir çalışma var. Bu çalışmayı Kalkınma Ajansı, Özel İdare, Kültür Turizm Bakanlığı beraber yürütüyorlar. İşin doğrusu biz, ilçemize yapılan bir yatırımın gerekliliğine inanıyoruz. Çünkü Cehennem Dere Kanyonu Türkiye’nin sayılı kanyonlarından birisi, tanıtılmaya ihtiyacı var ve bazı düzenlemeleri yapmaya da ihtiyacı var. Ama orası doğal sit alanı, o yüzden yapılacak projelerin doğal sit özelliğini bozmaması gerekiyor. Biz, yapılan yatırımı doğru buluyoruz, gerekli buluyoruz, gecikmiş buluyoruz ama bir yerel yönetici olarak da bizim hiçbir fikrimizin alınmadığı ve oradaki proje üzerinde hiçbir dahlimizin olmadığını belirtmek istiyorum.

'ASLINI BOZMADAN YAPILMASINI İSTİYORUZ'

Yapılan yatırımlar doğru ama yanlışlık, eksiklik şurada. Hem yerele danışılmıyor hem de ora doğal sit alanı. Adı üzerinde, doğal; Allah vergisi, olduğu gibi demektir. Bunu kazmayla, kürekle, iş makinalarıyla bozarsanız, tahrip ederseniz onun doğallığını, güzelliğini, çekiciliğini yitirirsiniz. Bizim eleştiri noktamız da orada bazı yerlerdeki çalışmalarda kanyon içerisinde yapılmaması gereken işler yapılmış. Bunu yanlış bulduğumuzu, kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz ama yapılan yatırım gerekli mi, gerekli. Devam etsini mi, tabii ki devam etsin. Fakat aslını bozmadan, doğayla uyumlu, bilimsel gerçekliklere uygun çalışmalar yapılmasını istiyoruz.”

'ÇÖP HALİNE DÖNMESİNİ İSTEMİYORUZ'

İYİ Parti Ardanuç İlçe Başkanı Selçuk Babacan ise “Otantik yapısı bozulmuştur. Yatırıma şükreden insanlarız. Çok da güzel bir yatırım. Bunun her zamanda yanındayız fakat yanında olduğumuz gibi yapılan yatırımın da tamamlanmasını istiyoruz. Yani parçalayıp, ondan sonra da bırakıp çöp haline dönmesini istemiyoruz” diye konuştu. (ANKA)

Gündem