Çekmeköy'deki park nöbetine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

Çekmeköy'deki park nöbetine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var
İstanbul Çekmeköy'de yapılaşmaya açılmak istenen parkta 62 gündür süren eyleme polis müdahale etti. İş makinelerinin parka girmesini engellemek isteyenlere saldıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Mehmet Akif Mahallesi’ndeki parkı yapılaşmaya açmak istemesiyle başlayan ve 2 aydır süren eylemde Çekmeköylüler, aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parka kapalı pazar alanı inşa etmesine izin vermiyor.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Çekmeköylülerin yapılaşmaya açılmaması için 62 gündür nöbet tuttuğu park alanına bugün belediye tarafından, çevik kuvvet eşliğinde iş makineleri sokuldu.

İş makinelerinin parka girmesini istemeyen vatandaşlara polis saldırdı. Aralarında CHP'li isimlerin de bulunduğu 10'dan fazla kişi gözaltına alındı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Vatandaşın nöbet tuttuğu Çekmeköy’deki parka suçluluğun telaşı içinde iş makinelerini sokmuşlar ve yasal süreci beklemeden ağaçları sökecekler! Pazar yapma bahanesiyle (parkın bitişiği kapalı pazar alanı zaten) rant uğruna yapmadıkları yok, ama az kaldı tamamı yargılanacaklar!" diye yazdı.

Gündem