Cemil Tugay ve Tunç Soyer mal varlıklarını açıkladı

Cemil Tugay ve Tunç Soyer mal varlıklarını açıkladı
Mansur Yavaş'ın başlattığı 'Mal varlığını açıklama' akımına CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay ve mevcut belediye başkanı Tunç Soyer de katıldı.

CHP'nin Ankara adayı ve mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasının ardından AKP'nin adayı Turgut Altınok'un mal varlığı tartışma yaratmıştı.

"Mal bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz" diyen Altınok'un daha sonra açıkladığı liste bir hayli uzundu. Turgut Altınok'un banka hesapları ve nakti parasını dahil etmeden açıkladığı listede zenginliği dikkat çekmişti.

Mal varlığı açıklama akımına son olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir adayı Cemil Tugay ve CHP'nin mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Cemil Tugay'ın seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre; Tugay, 2024 rayicine göre 15 milyon TL değerinde halihazırda oturduğu apartman dairesinin ve 2 milyon 200 bin TL değerinde 2017 model BMW 5.20 otomobilin sahibi. Cemil Tugay'ın banka hesaplarında 465 bin 56 Türk lirası, 3 bin 300 dolar, 9 bin 400 Euro nakit parası bulunuyor. Eşi adına kayıtlı menkul veya gayrimenkul mal varlığı bulunmuyor.

Tunç Soyer ise sosyal medya hesabından kendisinin ve eşi Neptün Soyer'in mal varlığını açıkladı.

Soyer sosyal medya hesabından, "Mal varlığı beyanım. Kamuoyuna saygılarımla" notuyla şu paylaşımda bulundu:

Tunç Soyer'e ait mal varlığı:

İzmir Karaburun Çatalkaya'da evin 3'te1'lik payı - 100 bin TL'ye 1991'de alınmış

İzmir Uçkuyular'da ev - 300 bin TL'ye 2003'te alınmış

Wolkswagen marka 2010 model binek araba - 55 bin TL'ye 2010'da alınmış

Banka hesabında 31 bin 92 euro nakit para

Neptün Soyer'e ait mal varlığı:

İzmir Karantina'da ev - 150 bin TL'ye 2007'de alınmış

İzmir Seferihisar Ulamış İmam Deresi'nde içinde bina olan arazi - 100 bin TL'ye 2018'de alınmış

İzmir Konak'ta ev - 86 bin TL'ye 2019'da alınmış

Bankadaki hesabında 941 bin TL ve Bireysel Emeklilik hesabında 1 milyon 498 bin 12 TL nakit para"

Turgut Altınok'un mal varlığı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın "Neden gizliyorlar?" sözlerine uzun süre direnen Turgut Altınok’un açıkladığı mal varlığının uzunluğu dikkat çekmişti.

Altınok’un kendi üzerine 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu, 25 tarlası var. Aile şirketleri üzerinde de 67 ev, 5 dükkan bulunuyor. Altınok mallarının büyük bölümü için "Babadan miras" dedi ve sosyal medyada gündem olmuştu.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu da açıklamıştı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin ve eşi Nursen Yavaş'ın mal varlığını açıklamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve kendisinin mal varlığını açıklamıştı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçilen belediye başkanlarının göreve geldikten sonra mal varlıklarını belediye binasına asacaklarını ifade etmişti. (Kısa Dalga)

Gündem