Çeviköz, CHP'nin tutumunu hatırlattı: Suriyeliler iki yıl içinde dönecek

Çeviköz, CHP'nin tutumunu hatırlattı: Suriyeliler iki yıl içinde dönecek
CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, iktidara gelmeleri halinde Suriyelilerin iki yıl içinde döneceğini ifade etti.

Türkiye'de Suriye'deki iç savaştan kaçan milyonlarca Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

Neredeyse tüm partilerin vaadi, 14 Mayıs'ta iktidara gelmeleri halinde Suriyelilerin ülkelerine göndermek.

CHP de Suriyelilerin 'gönüllü' olarak ülkelerine gönderilmesi gerektiğini savunuyor.

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, yabancı bir dergiye verdiği demeçte Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların geri dönüşüyle ilgili sözlerinin yanlış yorumlandığını belirtti.

Çeviköz, bugün sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada şunları kaydetti: “Bir kısım çevrelerde, bir yabancı dergiye verdiğim mülakata atfen, Türkiye’deki Suriyelilerin geri dönüşünün iki yıldan fazla süreceğini söylediğim ileri sürülmektedir. Böyle bir ifadem olmadığı gibi, haberde de bu ifade bana ait olarak nakledilmemiştir.

'CHP'nin tutumu belli'

CHP’nin Suriyeliler ile ilgili tutumu bellidir. Lamı cimi yoktur. Geri dönüş, iki yıl içinde davul ve zurnayla güle oynaya ve gönüllü olarak gerçekleşecektir. Tıpkı vatani görev için gurur ve şevkle askere giden yurttaşlarımızın gittiği gibi. Bunun için izlenecek politika da ayrıntılarıyla defalarca açıklanmıştır. Suriye yönetimi ile diyaloğu beceremeyen ve öngörmeyen hiçbir oluşumun söylemi, CHP’nin vizyonu kadar planlı, tutarlı ve insani bir tutum ortaya koyamamaktadır.” (Kısa Dalga)

Gündem