CHP, 4 Şubat'ta Edirne'de ön seçime gidiyor

CHP, 4 Şubat'ta Edirne'de ön seçime gidiyor
CHP, Edirne Belediye Başkan adayını belirlemek için 4 Şubat'ta ön seçim yapacak.

Yerel seçimlere doğru hızla giderken siyasi partiler e adaylarını açıklama devam ediyor. Artı Gerçek’te yer alan habere göre CHP, Parti Meclisi'nin kararıyla Edirne Belediye Başkan adayını belirlemek için 4 Şubat'ta ön seçim yapacak. Irmak Düğün Salonu’nda yapılacak ön seçimde 08.00-17.00 arasında kayıtlı 3 bin 900 üye oy kullanacak.

İkisi kadın 8 aday yarışacak

Edirne Belediye Başkanlığı için ikisi kadın sekiz aday yarışacak. Adaylar şunlar: Ayhan Murat Dursunoğlu, Bülent Bacıoğlu, Ergun Türkyılmaz, Filiz Gencan Akın, Harika Taybıllı, Serkan Liznak, Seyfi Alp Üzmen ve Şükrü Ciravoğlu.

‘Demokrasi şöleni’

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, ön seçimde bir demokrasi şöleni yaşanacağını belirterek, "Birlik, beraberlik içerisinde yapılacak ön seçim sonucunda Edirne'mizin belediye başkan adayı belirlenecek. Örgütümüzün, üyelerimizin tercihiyle belediye başkan adayımız belirlenecek. CHP'nin altı oklu bayrağı Edirne Belediyesi'nde dalgalanmaya devam edecek. Tüm örgütümüzle birlikte kazanacağız. Birlikte başarmak için pazar günü tüm üyelerimizi bu demokrasi şölenine davet ediyoruz" dedi.

Gürkan adaylıktan çekilmişti

CHP'den aday adayı olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 26 Ocak'ta adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Sosyal medyadan açıklama yapan Gürkan, şöyle demişti:

"Partimizin 20 yıldır kesintisiz kazandığı Edirne Belediye Başkanlığını önümüzdeki dönemde de sürdürmesi amacıyla, ilk günden bu yana adayın önseçimle belirlenmesi konusunu her platformda savundum. Bugün aynı düşüncelerimi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile de paylaşarak adayımızın ön seçimle belirlenmesi ve önseçime katılmayacağımı, örgütün belirlediği adayın kazanması için sonuna kadar çalışacağımızı ve Edirne'yi tekrar kazanacağımızı kendilerine ilettim." (Kısa Dalga)

Gündem