CHP sözcüsü Yücel: En az 1000 seçim çevresinde ön seçim yapılacak

CHP sözcüsü Yücel: En az 1000 seçim çevresinde ön seçim yapılacak
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, aday belirleme çalışmaları çerçevesinde en az 1000 seçim çevresinde ön seçim yapılacağını açıkladı.

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi toplantılarının ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, aday belirleme stratejileri hakkında bilgi verdi.

En az bin seçim bölgesinde ön seçim yapacaklarını kaydeden Yücel, Manavgat'taki kampta alınan kararlara dair şu bilgileri verdi:

Adaylar her hafta kamuoyuyla paylaşılacak

"Kamp boyunca milletvekillerimiz ve MYK üyelerimizle ülke gündemini, 38'inci Olağan Kurultayımız sonrasında yapılan çalışmaları ve Yerel Seçim Stratejimizi değerlendirdiğimiz bir dizi toplantı yaptık. Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 10'uncu, Siyasi Partiler Kanununun 37'inci Ve Tüzüğümüzün 55'inci Maddeleri uyarınca tüm seçim çevrelerinde ve tüm seçim türlerinde aday saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre Örgüt Denetiminde Ön Seçim, Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması ve Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması adıyla Eğilim Yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir. En az 1000 seçim çevresinde ön seçim yapılacak, bu seçim çevrelerini de haftadan haftaya belirleyip, k

amuoyuyla paylaşacağız." (DHA)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem