CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu adaylıktan çekildi

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu adaylıktan çekildi
CHP'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Edirne'de 5 Şubat'ta yapılan ön seçimden ilk sırada çıkan Şükrü Ciravoğlu, CHP'nin Edirne Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti.

Ciravoğlu, ön seçimden 1 hafta sonra mide bulantısı ve düşük tansiyon şikayetiyle Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ciravoğlu'nun burada yapılan anjiyosunda kalp damarlarından birinde tıkanıklık tespit edilip, operasyona alındı. Tıkalı damarı açılıp stent takılan Ciravoğlu, operasyondan 2 gün sonra taburcu edilip saha çalışmalarına başladı. Geçen pazar CHP'nin Ankara Spor Salonu'nda yapılan aday tanıtım toplantısında genel başkan Özgür Özel'in Edirne Belediye Başkan adayı olarak tanıttığı Şükrü Ciravoğlu, dün yeniden ritim bozukluğu şikayetiyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Doktorların, bir süre tedavi altında kalıp, ritim bozukluğu tedavisi olması gerektiğini belirttiği Ciravoğlu, bugün sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

"Genel başkan aradı, çekilmemin iyi olacağını söyledi"

Civaroğlu, "Genel başkan 'geçmiş olsun' dilemek için aradı. Hastalığımdan dolayı seçim çalışmalarında geride kaldığımızı söyledi. Çekilmemin iyi olacağını belirtti. Ben de bunun üzerine adaylıktan çekildiğime dair dilekçeyi verdim" dedi.

Ciravoğlu, adaylıktan çekildiğine yönelik belgeyi imzalayıp CHP ilçe başkanlığı aracılığıyla ilçe seçim kuruluna iletti.

Yeni aday Filiz Gencan Akın oldu

filiz-gencan-akin.png

Ciravoğlu'nun adaylıktan çekilmesinin ardından yerine kimin aday gösterileceği de merak konusu. CHP'nin ön seçimde ikinci sırada en çok oyu alan avukat Filiz Gencan Akın'ın Edirne Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyordu.

Avukat Filiz Gencan Akın, CHP'nin Edirne'de yeni belediye başkan adayı oldu. CHP İl Başkanı Samet Kahraman, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve il yönetimi akşam saatlerinde Edirne adliyesine giderek Filiz Gencan Akın'ın adaylık belgelerini teslim etti. Seçim kuruluna Akın'ın kendisi de destekçileriyle birlikte geldi.

Belgelerin teslim edilmesinden sonra adliye önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Samet Kahraman, Şükrü Ciravoğlu'nun çekilmesinin nedeninin sağlık sorunları olduğunu söyledi. Kahraman, "Biliyorsunuz Sayın Şükrü Ciravoğlu rahatsızlandı, dördüncü kez hastanede şu anda. Açıkçası biz de böyle olmasını istemezdik tabii ki ancak o süreçten sonraki dönemde Şükrü beyin kalbiyle ilgili bir sıkıntı yaşandı, bir stent takıldı. O stentten sonra da ritim bozukluğu oluştu. Tabii ki hekimlerimizin bileceği daha geniş çaplı sıkıntılar yaşandı. Bugün de Şükrü Bey, Genel Başkanımızla birlikte telefonda iki kez görüşmüşler. Bu süreçte sıkıntı olma ihtimaline karşılık Şükrü Bey, Genel Başkanımızla istişaresinden sonra adaylığını geri çekti. Noter aracılığıyla dilekçesini sundu. Bugün de burada bildirdik" dedi.

"Benim için de çok yeni bir süreç"

CHP'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın da, "Öncelikle benim için Şükrü Bey'in sağlığına kavuşması önceliğim. Bu süreçle ilgili çok üzülüyorum. Takdir edersiniz ki bu yeni gelişen olaylar birkaç saat içerisinde yaşadığımız bir süreç. Dolayısıyla hep birlikte yine yolumuza yürümeye devam edeceğiz. Başkanımın da söylediği gibi bir şekilde toparlanacağız. Çok güçlüyüz, daha da güçleneceğiz. Bununla ilgili kapsamlı bir basın açıklaması da yapacağız. Çok yeni bir süreç benim için de. Hep beraber değerlendireceğiz. Bu arada başvurumuzu yaptık, devam eden bir sürecimiz olacak. Daha sonra netleşince hep beraber oturup konuşacağız" diye konuştu.

3 Mart'a kadar adaylar değişebiliyor

YSK'nin kararına göre, siyasi partiler, verdikleri aday listelerinden istifalar olması halinde değişiklik yapabiliyor. Seçim takvimi kapsamında aday listeleri 3 Mart'ta kesinleşiyor. Bu tarihe kadar ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde oluşacak eksiklikler tamamlanabiliyor. (Kısa Dalga)

Gündem