CHP, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) AYM'ye taşıyor

CHP, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) AYM'ye taşıyor
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıkladı.

Sene başında belirlenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksiti bu ay alınacak. Araç sahipleri ayrıca, ilki ağustos sonu, ikincisi kasım sonu olmak üzere ek MTV ödeyecek.

Yılsonuna kadar kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlardan ‘bir defaya mahsus’ 2023’te tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV alınacak. Ek MTV ise aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeksizin bir defaya mahsus tüm araçlara uygulanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ek MTV'yi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini duyurdu.

Başarır, "Bize oy veren vermeyen, seçimlerde özellikle haklarını savunduğumuz memur, emekli, işçi, çiftçi kandırıldınız. Üç aylık çirkin senaryo ile kandırıldınız. Sizin haklarınızı yine muhalefet olarak biz savunacağız. Herkes bence MTV'den, hukuksuzluktan dava açmalı ve tepki vermeli. Türkiye sahipsiz kalmayacak. Biz de (ek MTV'yi) Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Bunu yurttaşlarımız ödemek zorunda değil” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem