CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı görevinden istifa etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı görevinden istifa etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yardımcı, yerel seçimde aday belirleme süreçlerinde parti örgütlerinin ve seçmenin itirazlarının dikkate alınmaması nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

CHP'de yerel seçimde aday belirleme süreci açıklanan her aday sonrası istifaların geldiği bir sürece evrildi. İstifa bu kez Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı'dan geldi.

Koza Yardımcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

PM görevine devam edecek

Yardımcı paylaşımında "Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibari ile istifa ederek örgütümün takdiri ile seçildiğim Parti Meclisi görevime devam ederek, örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim" dedi.

Belediye başkan adayı belirlenmesinde tabanın ve parti örgütlerinin itirazlarının dikkate alınmadığını söyleyen Yardımcı yerel seçimde partinin başarısı için çalışmayı sürdüreceğini de bildirdi.

Yardımcı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin emeklerini gözeterek, liyakat esaslı, belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim. Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti.

"Tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez"

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez. Benim asli sorumluluğum onlaradır. Tüm bu nedenlerle Genel Başkanımızın takdiri ile geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek, örgütümüzün takdiri ile seçildiğim Parti Meclisi üyeliği görevimde örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim." (Kısa Dalga)

Gündem