CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre'den Anayasa Mahkemesine 'TRT' başvurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre'den Anayasa Mahkemesine 'TRT' başvurusu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT’nin taraflı yayın yaparak Anayasa’yı sistemli biçimde ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru yaptı. Emre, “Hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT’nin taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru yaptı. Başvurunun ardından Yüksek Mahkeme önünde açıklama yapan Emre, şunları söyledi:

“Uzunca bir süredir TRT’nin devletin televizyonu olduğunu, bütün partilere eşit mesafede davranması gerektiğini, 85 milyonun vergisiyle faaliyet yapan bir kurum olduğunu söyledik.

Defalarca AK Parti’nin grup toplantılarını bütünüyle verdiğini, Cumhuriyet Halk Partisi’nden sadece bir saatlik konuşmanın üçer, beşer dakikasını verdiğini, diğer siyasi partiler açısından muhalefet ve iktidar farkı gözeterek yayın politikası yaptığını, yine MHP’nin grup toplantılarının tamamını verdiğini, diğer muhalif partilerin ise CHP dışındaki partiler açısından da bizimle paralellik gösterecek şekilde yayınlar yaptığını gördük.

TRT'ye, RTÜK'e başvurduk

Bu hukuksuzluk karşısında bizzat TRT’ye başvuruda bulunduk. RTÜK’e başvuruda bulunduk. Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunduk, idari yargıya başvurduk. Her türlü başvuruyu yaptık ancak bir netice alamıyoruz.

Bugün de Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduk ve buradan bir hak ihlali kararı verilmesini bekliyoruz. Çünkü hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok. Bunu sadece bizler söylemiyoruz. Türkiye’deki seçimlerin güvenliğini izleyen AGİT gibi uluslararası kuruluşlar var. Bu mücadeleyi biz sonuna kadar tüm Türkiye için yürüteceğiz.

Anayasa Mahkemesi’nden hakkaniyete uygun bir karar verilmesini bekliyoruz

Burada biz sadece CHP’nin hakkını aramıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası’nın ikinci maddesinde en başta hukuk devleti olduğu ve demokratik bir ülke olduğu yazar. Biz, Anayasa Mahkemesi’nden bu konuda hakkaniyete uygun bir karar verilmesini bekliyoruz. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Önümüzdeki seçim dönemine kadarki süreçte bu işin düzelmesini bekliyoruz. (ANKA)

Gündem