CHP grubu toplandı: Kılıçdaroğlu'na aday görüşmeleri için tam yetki

CHP grubu toplandı: Kılıçdaroğlu'na aday görüşmeleri için tam yetki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin grup toplantısına başkanlık etti. Kılıçdaroğlu’nun 2 Mart’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısı öncesi aday belirleme ve seçim ittifakı gibi konularda partisinin kurullarından tam yetki verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldi.

Bu toplantıya başkanlık eden Kılıçdaroğlu’na 2 Mart’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısı öncesi aday belirleme ve seçim ittifakı gibi konularda partisinin kurullarından tam yetki verildi.

Millet İttifakı'nı oluşturan altı parti 2 Mart'ta bir araya gelerek ittifakın cumhurbaşkanı adayını görüşecek.

ekran-resmi-2023-02-26-14-19-01.png

Toplantı sonrası grup başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm milletvekillerinin oy birliği ile cumhurbaşkanı adaylığı ve seçim sürecine dair tüm konularda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdiğini söyledi.

Milletvekillerinin Cumhurbaşkanı adayı ismi konusunda da uzlaştığını belirten Özel, Altılı Masa’nın ortak iradesine vurgu yaparak bu ismin metinde yer almadığını kaydetti.

Özel, 109 milletvekilinin toplantıya deprem bölgesinden online olarak katıldığını aktardı. Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptığını ifade eden Özel, CHP milletvekillerinin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdiğini aktardı.

(Kısa Dalga)

Gündem