CHP'den 'muazZam Bir Sergi: Yılın ikinci yarısında korkunç bir zam fırtınası bekliyor hepimizi

CHP'den 'muazZam Bir Sergi:  Yılın ikinci yarısında korkunç bir zam fırtınası bekliyor hepimizi
CHP İstanbul İl Başkanlığı, iktidarın yaptığı zamlara karşı “muazZam Bir Sergi” adıyla, kentin tüm ilçelerine gidecek gezici bir sergi hazırladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Yılın ikinci yarısında da korkunç bir zam fırtınası bekliyor hepimizi. Saray sosyetesi ve her türlü ekonomik krizden daha da zenginleşerek çıkan bir avuç mutlu azınlığı saymazsak eğer, olan yine fakire fukaraya, işçiye, emekliye, emekçiye, kadınlara, öğrencilere ve çocuklarımıza oluyor” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, gezici “muazZam Bir Sergi” hazırladı. Pazarlarda, sokaklarda yurttaşlarla buluşulacak çalışmanın tanıtım toplantısı bugün il binasında yapıldı.

Zam gelen birçok ürünün resminin olduğu sergide, ürünlerin fiyatı 50 gün önceyle kıyaslanarak yapılan zam oranı da not olarak eklendi.

İstanbul'da yaşamak mümkün değil

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"Emekli maaşlarının yüzde 25 arttığı, asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğu, haziran ayı açlık sınırının 10 binin üzerinde, yoksulluk sınırının ise 36 binin üzerinde olduğu günümüzde İstanbul’da da yaşamak pek mümkün değil artık.

İstanbul’da ayrıca artan ev kiraları da işin cabası. Sizlere Türkiye’deki kira artışının yıllara dair bir oranını vermek istiyorum metrekare başına. Türkiye’de kira artışı metrekare başına ortalama 2019 yılında 14 liraymış.

2020 yılında 16 lira, 2021 yılında 22 lira, 2022 yılında 48 lira ve 2023 yılında ise metrekare başına 114 lira. Yani dört yılda metrekare başına kira fiyatı Türkiye ortalamasında 14 liradan 114 liraya çıkmış. İstanbul’da bu durum çok daha acıklı açıkçası.

İlçelerde kiralar

Kimi ilçelerden örnek vermek isterim. Örneğin Sarıyer ilçemizde metrekare başına ortalama kira ücreti 300 lira, Beşiktaş’ta 261 lira, Beyoğlu’nda 208 lira. Kira ücretinin en düşük olduğu ilçelerden biri olan Esenyurt’ta 101 lira. Arnavutköy’de ise metrekare başına 97 liraya vatandaşlarımız ev kiralamak zorunda kalıyorlar.

Olan yine fakire fukaraya oluor

Sergimizin yeri İstanbul’un bütün pazarları, bütün sokakları olacak ve trafikte de sergimizi vatandaşlarımız görecekler. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çoklu çalışma ile vatandaşlarımızın zamlar konusunda ve iktidarın kötü yönetimi konusunda tepkilerini örgütleyeceğiz. Sergi boyunca göreceğiniz ürünlerin tamamı seçimden 50 gün önceki fiyatlarıyla 50 gün sonraki fiyatları konularak teşhir edilecek.

Yılın ikinci yarısında da korkunç bir zam fırtınası bekliyor hepimizi. Saray sosyetesi ve her türlü ekonomik krizden daha da zenginleşerek çıkan bir avuç mutlu azınlığı saymazsak eğer, olan yine fakire fukaraya, işçiye, emekliye, emekçiye, kadınlara, öğrencilere ve çocuklarımıza oluyor..." (ANKA)

Gündem