CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: 'CHP değiştirse, Türkiye değişir'

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: 'CHP değiştirse, Türkiye değişir'
İktidarın tek alternatifi kendilerinin olduğunu kaydeden CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, kurultayda "Önümüzde iki yol var: Ya topluma yeni bir umut, yeni bir inanç, heyecan vereceğiz. Ya da 2023 seçimleri sonrasında ortaya çıkan büyük umutsuzluk dalgası yayılarak devam edecek" diye konuştu.

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla bugün Ankara’da başladı.

81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçiyor.

2 aday kaldı: Kılıçdaroğlu ve Özel

Ankara Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayan kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu, ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarışıyor. İlhan Cihaner'den sonra Örsan Öymen de adaylıktan çekildi.

'Önümüzde iki yol var'

CHP'nin Genel Başkanlık yarışında Grup Başkanı Özgür Özel'i desteklediğini açıklayan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de kurultayda söz aldı. Çelik, "Önümüzde iki yol var: Ya topluma yeni bir umut, yeni bir inanç, heyecan vereceğiz. Ya da 2023 seçimleri sonrasında ortaya çıkan büyük umutsuzluk dalgası yayılarak devam edecek. Biz size yeni bir yol, yeni bir umut, yeni bir başlangıç vadediyoruz" dedi.

'Geleceğini başka ülkelerde aramaya giden gençlerimizin gözü bu kurultayda'

Çelik, kurultayda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün sadece genel başkanlık seçimi gerçekleştirmiyoruz. Bu kurultay tarihi bir kurultay. Bu kurultay, ülkemizin 5 10 20 yıllık zaman dilimini etkileyecek. Geleceğini başka ülkelerde aramaya giden gençlerimizin gözü bu kurultayda. Kadınların, işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, yoksulların, güvencesizlerin gözü bu kurultayda. İktidarın tek alternatifi biziz. Tarih bizi göreve çağırıyor. "

'Yeni bir başlangıç vadediyoruz'

"Önümüzde iki yol var: Ya topluma yeni bir umut, yeni bir inanç, heyecan vereceğiz. Ya da 2023 seçimleri sonrasında ortaya çıkan büyük umutsuzluk dalgası yayılarak devam edecek. Biz size yeni bir yol, yeni bir umut, yeni bir başlangıç vadediyoruz."

'İnançlara saygılı laikliği topluma anlatmalıyız'

"Toplum ve ülkemiz, CHP'den büyük bir değişime öncülük etmesini bekliyor. İstanbul'da dolaştığımda insanların umut beklediğini görüyorum. Bu umut ancak değişimle mümkün. Değişmeliyiz. Toplumun her kesimini kucaklayacağız kaygısı ile siyasetsizleşmek yerine, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini, Türkiye'nin koşullarına göre güncelleyerek kendimizi topluma anlatmalıyız. İnançlara saygılı laikliği topluma anlatmalıyız."

'Bize devrimci bir ruh gerek'

"Parti içi demokrasiyi güçlendirmeliyiz. CHP, kurucu değerlerinden ayrılmadan sosyal demokrasiyi ayrılmadan daha güçlü biçimde savunmalıyız. Eşitliği, özgürlüğü, adaleti daha güçlü savunmalıyız. Neo liberal sömürgeciliğin altında ezilen halkımıza yeni seçenek sunmalıyız. CHP'nin bugünkü görevi devrimci olmaktır. Bize devrimci bir ruh gerek. Kazanmamız gereken bir gelecek var!"

Günlerdir ve bugün, değişimi dile getirenlerin uzun zamandır değişmeyenler olduğu ifade edildi. CHP değiştirse, Türkiye değişir diyorum!"

Gündem