CHP: "Nafaka hakkının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz"

CHP: "Nafaka hakkının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz"
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Aile Destekleri Sigortası’nı Ankara’nın ilçelerinde anlatmaya devam ediyor. Şereflikoçhisar’da, nafaka mağduru kadınlarla bir araya gelen Nazlıaka, “Kadını ve çocuğu yoksulluğa iten bu düzeni kabul etmiyoruz. En temel hak olan nafaka hakkının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Aysun Palalı Köktaş, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Armağan Akyüz, CHP Ankara İl Yönetimi ve Ankara İl Kadın Kolları’ndan oluşan heyet ile birlikte; Aile Destekleri Sigortası’nı anlatmak için başkentin ilçelerini ziyaret ediyor.

Heyet dün önce Şereflikoçhisar ilçesine gitti. CHP Şereflikoçhisar İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıda konuşan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Türkiye’nin uzun süredir içinde bulunduğu olumsuz koşullardan toplumun tüm kesimleri en ağır şekilde etkileniyor. Genel Başkanımız, Parti Meclisi Üyelerimiz, Milletvekillerimiz, Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız ülkeyi karış karış dolaşarak halkla buluşuyor. CHP’nin ilk seçimlerden sonra iktidara geldiğinde, bu sorunları nasıl çözeceğini anlatıyor. Umutsuzluğa kapılmak yok, aydınlık günler çok yakın” dedi.

Nazlıaka ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yurttaşlarımız temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale getirildi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, yılbaşında asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan artışları anında eritti. Elektrik faturasını ödeyemeyen esnafımız, karanlığa mahkûm edildi. 21. yüzyılda bir yurttaşımız donarak öldü. AKP uzaya gitmekten bahsediyor, Isparta’da elektrik kesintisi oldu, Bakanlar 4 günde oraya bile gidemedi. Aile Destekleri Sigortası ile asgari ücretin altında geliri olan hanelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunacağız. Bu yardımlar kadının hesabına yatacak. Yani kadın tıpkı bir işçi gibi, bir memur gibi ay sonunda hesabından parayı çekecek, ihtiyaçlarına göre harcama yapacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Biz AKP gibi yoksulluğu yöneten değil, bitiren olacağız. Tarkan’ın söylediği gibi ‘geççek geççek.’ Umutsuzluğa kapılmayın, ilk seçimlerden sonra herkesin rahat nefes aldığı bir düzen kuracağız” diye konuştu.

Nazlıaka, Ankara İl Kadın Kollarından oluşan bir heyetle birlikte nafakadan dolayı mağdur edilen kadınlarla buluştu. Altı yaşında çocuğu olan ve bağlanan 500 TL nafakanın ödenmesi için mücadele eden bir kadın ile üç çocuk annesi bir kadının 1350 TL ile yaşadığı ekonomik zorlukları dinledi.

N.Ö. isimli kadın, işsiz olduğunu, çocuğuna 500 TL nafaka bağlandığını, bu rakamın üç aydır ödenmediğini anlattı. N.Ö., 900 TL kirası olduğunu, ailesinin yardımları ve cenaze yıkama işlerine giderek geçinmeye çalıştığını söyledi.

M.Y. 19, 15 ve 7 yaşında üç çocuğu olduğunu, bağlanan 1350 TL ile geçinemediklerini söyledi. M.Y. temizlik, hasta bakıcılığı gibi işler yapmadığı sürece aldığı nafakanın çocukların eğitim giderini dahi karşılayamadığını söyledi.

Nazlıaka, “Çiftler boşanabilir ama çocuk ortak sorumluluktur. Kadını ve çocuğu yoksulluğa iten bu düzeni kabul etmiyoruz. En temel hak olan nafaka hakkının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. (ANKA)

Gündem