CHP koridorlarında adı geçen dört lider adayı

CHP koridorlarında adı geçen dört lider adayı
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP koridorlarında konuşulan kulisleri köşesine taşıdı. Örgütlerde ismi konuşulan dört isim var "Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel, Oğuz Kaan Salıcı ve Engin Altay... Gözler ise bu akşam yapılacak Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinde" dedi.

Gözler bu akşam yapılacak Kemal Kılıçdaroğlu-Ekrem İmamoğlu görüşmesinde. Kılıçdaroğlu kurultayı toplayacak mı? İmamoğlu liderlik yarışına girişecek mi? Lider adayları arasında adı geçen dört isimden hangisi öne çıkacak? CHP kulisleri bu soruları konuşuyor.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP koridorlarında konuşulan kulisleri köşesine taşıdı.

Yazının satır başları şöyle:

“Ekrem İmamoğlu, bu akşam Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmenin ardından yol haritasını belirleyecek.

Çünkü… CHP lideri, bugün CHP Genel Merkezi’nde MYK üyeleriyle toplantı yapacak. Ardından İmamoğlu ile 13’üncü katta buluşacak. Seçim sonuçlarının ve parti yönetimindeki değişikliğin konuşulması beklenen toplantının ardından CHP Parti Meclisi de hafta sonu toplanacak.

Bir bilgi notu da şu: Ertelenen olağan kurultayla ilgili de takvim başlayacak. Kılıçdaroğlu’nun yapacağı konuşma da İmamoğlu için fikir verecek!

Bir CHP’li şu tespiti yaptı: “Kılıçdaroğlu kurultaya sorunsuz gitmek istiyor.”

Kılıçdaroğlu’nun ruh hali Peki Ankara’da ne oluyor?

Dün sabah; CHP koridorlarını yakından takip eden ve örgütleri yakından takip eden üç isimle görüştüm bilgileri harmanladım.

“…Sabah biriyle konuşuyor politika belirliyor, akşam biriyle konuşuyor politika değişiyor. CHP’nin bu kadar savrulmasındaki en önemli etken Kemal Bey’in herkesle görüşmesi ve kompartıman siyaseti yapması. Ancak gördüğüm bugünden itibaren ertelenen kurultay süreciyle takvim başlar ve sonbaharda olağan bir kurultay yaşanır. Kurultayda da genel başkana rakip aday ya da adaylar çıkabilir.”

Örgütlerde ismi konuşulan dört isim var: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel, Oğuz Kaan Salıcı ve Engin Altay.

Bu isimlerden Özgür Özel’in CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla konsensüs sağladığına dikkat çekildi. Salıcı’nın da son seçim sürecinde örgütlerden sorumlu olduğu için başarısızlıkta rolü olduğuna vurgu yapıldı ve son kertede CHP liderliğiyle hareket edeceği iddia edildi.

Grup Başkanvekili Engin Altay’ın da odasını boşalttığı ve düz vekil olarak süreci izleyeceği, örgütlerin talebine göre hareket edeceği konuşulanlar arasında.

Sonuçta satranç masası kurulmuş durumda ve hamlelerden ilkini Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs gecesi balkon konuşmalarında yaptı ve İstanbul’u kazanmak istediklerini söyledi. Ardından İmamoğlu hamleyi gördü ve harekete geçti sonra da Abdülkadir Selvi bu hamleyi gördü! (Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dünkü yazısında, daha sonra İmamoğlu’nuna vukatları tarafından yalanlanan şu iddiayı ortaya atmıştı: “Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İmamoğlu bu kararı İstinaf Mahkemesi’ne götürdü. Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP genel başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş”)

Şimdi gözler Kılıçdaroğlu- İmamoğlu görüşmesinde ve altyapısı oluşturulan istinaf kararında…” (Kısa Dalga)

Gündem