CHP kurmaylarından Akşener'e tepki: Terör gruplarıyla yan yana getirmek ahlaksızlıktır

CHP kurmaylarından Akşener'e tepki: Terör gruplarıyla yan yana getirmek ahlaksızlıktır
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in açıklamalarına tepki gösteren CHP kurmayları, “Ülkeyi kuran, Misakı Milli sınırlarını çizen partiyi terör gruplarıyla yan yana getirmek ahlaksızlıktır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında CHP’nin Meclis’te terör saldırılarına karşı ortak bildiriye imza atmamasını hedef aldı. Akşener, “PKK’liler herhalde çok mutlu olmuştur. AK Parti’nin işlerini eleştirmek, sandıkta yenme iddiasıyla ortaya çıkmak elbette herkesin hakkıdır. Ama biz şehit ailelerinin karşısında bu milletin temsilcileri olarak kaya gibi durmak zorundayız” dedi.

Akşener, “İstediğiniz kadar zırlayın, bağırın, çağırın. Hür ve müstakil olarak gidip bu milletin sesi olacağız ve kazanacağız. El sıkışın kardeşim. Dürüst, açık bir şekilde DEM ile el sıkışın, sizin elinizi tutan mı var?” diyerek CHP'yi hedef aldı.

'AKP’ye paralel götürülen bir siyaset tarzı'

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a konuşan CHP kurmayları ise Akşener’in bu çıkışlarına sert cevap verdi. AKP’ye paralel götürülen bir siyaset tarzının sonuç vermeyeceğini söyleyen CHP’liler, “21 yıldır iktidarda olan bir siyasi partinin peşine takılmak ne kadar doğru? Biz AKP’nin tavrına göre tavır belirlemek zorunda değiliz” dedi.

'Sandıkta vatandaş gereken cevabı verecek'

CHP’nin terörle suçlanamayacağının da altını çizen partililer, “Biz bu ülkeyi kuran, Misakı Milli sınırlarını çizen bir partiyiz. CHP’yi terör gruplarıyla yan yana getirmek bile ahlaksızlıktır. İYİ Parti kendisine bir yol seçmiş gidiyor. Yolları açık olsun. 31 Mart’ta sandıkta vatandaş gereken cevabı verecektir” değerlendirmesini yaptı.

'Gerçeği varken sahtesiyle kimin işi olsun?'

Bu tavrına karşı CHP’nin İYİ Parti seçmenine saygısını sürdürdüğünün de altını çizen kurmaylar, “İYİ Parti, MHP’nin AKP ile yürümesinden sonra ortaya çıkmıştı. Cumhur İttifakı’ndan memnun olmayan bir seçmeni Cumhur İttifakı’nın yanına çekmek sonuç vermez. Gerçeği varken sahtesiyle kimin işi olsun?” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem