CHP milletvekili Gökçen'den Milli Eğitim Bakanı Tekin'e tepki: Çocukların eğitimine en büyük engel AKP

CHP milletvekili Gökçen'den Milli Eğitim Bakanı Tekin'e tepki: Çocukların eğitimine en büyük engel AKP
CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, karma eğitime dair açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, “4 artı 4 artı 4 sistemi, ilkokuldaki kız çocuklarının okullaşma oranının düşmesine neden olarak her 100 çocuktan 5’inin geleceğini çalmıştır. Çocukların okullaşmasının önündeki en büyük engel AKP iktidarının ve laiklik düşmanı bu politikaların kendisidir” sözleriyle yanıt verdi.

CHP İzmir milletvekili Gökçe Gökçen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitime dair açıklamalarına tepki gösterdi. Gökçen, şu değerlendirmeleri yaptı:

“4 artı 4 artı 4 sistemine geçiş yapıldığı sene olan 2012’de, kız çocuklarının okullaşma oranı ilkokulda yüzde 98,9 iken bu oran 2021-2022 yılında bu oran yüzde 93.12 seviyesine gerilemiştir. Ne yazık ki 4 artı 4 artı 4 sistemi, ilkokuldaki kız çocuklarının okullaşma oranının düşmesine neden olarak her 100 çocuktan 5’inin geleceğini çalmıştır. Erkek çocuklarında da benzer bir düşüş olduğu göze çarpmaktadır. Çocukların okullaşmasının önündeki en büyük engel AKP iktidarının ve laiklik düşmanı bu politikaların kendisidir.

'Bakan siyasi manipülasyon yapıyor'

Kapanan köy okulları ve taşımalı eğitimin her geçen gün daha fazla yaygınlaştırılması nedeniyle okullaşma oranındaki düşüşün süreceği de aşikârdır. Köylerdeki okulları tek tek kapatarak 5-6 yaşındaki çocukları, her gün saatler süren köy yollarında süründüren eğitim sistemini düzeltmek için uğraşması gereken Bakan Yusuf Tekin, siyasi amaçlarla manipülasyon yaparak okullaşma oranındaki düşüşü sisteme değil, topluma bağlamaya çalışmaktadır. Bu tarz gerçekle ilgisi olmayan açıklamalarla eğitim sistemindeki yanlışları da örtme çabası içerisine girmektedir. Toplumda böyle bir talep olduğuna dair somut hiçbir veri bile bulunmamasının ötesinde, böyle bir talep varsa dahi, Milli Eğitim Bakanına düşen yegâne sorumluluk, zorunlu eğitime engel olan bu kişilerin cezalandırılmasını sağlamaktır.

'Bakan suça göz yumuyor'

Bakan bu suça göz yumuyor olabilir ancak bizler, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymayan suçluların sözleriyle eğitim politikası üretilmesine asla izin vermeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan kişi, Anayasa ve Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu’na aykırı girişimlere yönelmek yerine, Milli Eğitim sistemindeki kronikleşmiş sorunları çözmek zorundadır. AKP’nin baştan aşağı yanlış eğitim politikalarının doğal sonucu olarak hayatları ellerinden alınan çocuklarımıza Taliban rejimini layık görenlerle er ya da geç hesaplaşacağız.” (ANKA)

Gündem