CHP Sağlık Bakanı Koca'ya sordu: Hangi cemaatlerle ne tür protokolleri imzaladınız?

CHP Sağlık Bakanı Koca'ya sordu: Hangi cemaatlerle ne tür protokolleri imzaladınız?
CHP vekili Emir, Diyanet’in 2022 yılında 155 bin hastaya "manevi hizmet" verdiğine dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı'nın hangi cemaatlerle ne tür protokoller yaptığını sordu

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Diyanet’in 2022 yılında 155 bin hastaya "manevi hizmet" verildiği açıklamasına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı'nın hangi cemaatlerle hangi protokollerin yapıldığını sordu

Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı faaliyet raporunu gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, rapora göre Diyanet’in 2022 yılı içerisinde 155 bin hasta, 124 bin hasta yakını ve 57 bin sağlık personeline hizmet verdiğine dikkat çekti.

Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı'nın ‘Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri’ genelgesi kapsamında evlere "manevi destek" personeli gönderdiğini kaydeden Emir, Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri ile evde sağlık hizmetleri kapsamında verilen manevi desteğe ilişkin verilerin ise tam olarak açıklanmadığını ifade etti.

Bakan Koca'nın yanıtlaması istendi

Sağlık Müdürlüklerinin, illerde cemaatlerle bazı protokoller yaptıklarını ancak, bunların da kamuoyuna açıklanmadığını belirten Emir, konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahretttin Koca’ya soru önergesi yöneltti.

Emir, “Evde sağlık hizmetleri kapsamında cemaat ve vakıfların evlere kontrolsüz bir şekilde girmeleri ve bu şekilde hizmet vermeleri hiçbir şekilde yasa ve yönetmeliklere uygunluk taşımamaktadır. Psikolog, psikiyatrist ve sosyal hizmet uzmanlığı dalında binlerce profesyonel kamuda atama beklerken bu tür hizmetlerin uzmanlar tarafından değil de ağırlıklı olarak cemaatler aracılığı ile din görevlileri tarafından verilmeye çalışılması da Türkiye’nin gittikçe bilimsellikten uzaklaşmasına sebep olacaktır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, derhal bugüne kadar sağlık müdürlüklerinin hangi cemaat ve vakıflarla ne tür protokoller yaptıklarını kamuoyuna açıklamak zorundadır” açıklamasını yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem