CHP sordu: Tebliğ ile ne amaçlanmaktadır?

CHP sordu: Tebliğ ile ne amaçlanmaktadır?
İktidarın sigara ile alkollü içkilerin üretimi ve ticaretini yapanlara yönelik teminat şartı getirme hazırlığı Meclis gündeminde.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu AKP'nin sigara ile alkollü içkilerin üretimi ve ticaretini yapanlara yönelik teminat şartı getirme hazırlığını TBMM'ye taşıdı.

'Haksız rekabet yaratmayacak mı?

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,.tebliğ taslağı ile fermente alkollü içki ana kategorisinde yılda toplam 20 bin litre ve altında yıllık kapasitesi olanlardan 5 milyon TL, 20 bin litre-300 bin litre arası yıllık kapasitesi olanlardan 10 milyon TL, 300 bin litre üzeri yıllık kapasitesi olanlardan 30 milyon TL teminat alınmasının öngörüldüğüne dikkat çekerek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, “Tebliğ ile ne amaçlanmaktadır? Yılda 300 bin litre üretim yapan firmadan da yılda 1.5 milyon veya 30 milyon litre üretim yapan firmadan da aynı oranda teminat istenmesi haksız rekabet yaratmayacak mı” sorularını yöneltti.

'Üzüm üreticileri ve bağdan geçimini sağlayan çiftçi yoksullaşacak ve muhtemelen tarımı terk edecek'

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Bakan Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Böyle bir uygulamanın esas olarak üzüm üreticilerini vuracağına şüphe yok. Ayrıca küçük ve orta ölçekli işletmelerin artan maliyetler yüzünden faaliyeti bırakmasıyla sektörün tekellerin eline geçeceği ortada. Üzüm üreticileri ve bağdan geçimini sağlayan çiftçi tekelleşmeye bağlı olarak ürününü düşük fiyatla teslim etmek zorunda kalacak, yoksullaşacak ve muhtemelen tarımı terk edecektir” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem