CHP yeniden mesaide: Çankaya, Kadıköy masada

CHP yeniden mesaide: Çankaya, Kadıköy masada
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), yeniden yerel seçim gündemiyle toplanıyor. MYK’da CHP’nin iptal edilen “Anayasaya saygı” mitingi de gündemde.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında bugün önce MYK, ardından da PM toplanacak.

Ayşe Sayın'ın BBC'deki kulis haberine göre, İstanbul ve Ankara’nın yanısıra Muğla’nın bazı ilçe adayları PM onayına sunulacak. Hatay’ın bazı ilçelerinin de PM gündemine gelebileceği belirtiliyor.

'Çankaya'da düğüm çözülemezse sürpriz isim olabilir'

Çankaya’da mevcut başkan Alper Taşdelen’in yeniden aday gösterilmeyeceği uzun süredir kulislerde konuşuluyor. CHP’de MYK üyesi Gül Çiftçi ile PM üyesi Hüseyin Can Güner öne çıkan isimler.

Parti kulislerinde her iki adaya da “yüzde 50” şans tanınıyor. Ancak Güner’in Genel Başkan Özel’in avukatı olması nedeniyle parti tabanından tepkiler olabileceği değerlendiriliyor. Çiftçi’nin de MYK üyesi olduğu anımsatılarak, “Eğer MYK üyelerine adaylık yolu açılırsa, başka MYK üyelerine de bu yol açılır” yorumu yapılıyor.

Ankara Büyükşehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’ndan adaylık için ayrılan Bekir Ödemiş de son dönemde Çankaya için adaylık şansı yüksek görülen isimlerden. Parti kurmayları, hale en güçlü seçeneğin Çiftçi ve Güner olduğunu belirtirken, “Eğer bu isimler arasında uzlaşma sağlanamazsa, sürpriz bir isim aday gösterilebilir. Mesela bir Ankara milletvekilimiz aday olabilir” görüşünü dile getiriyorlar.

Kadıköy'de Mimar Tülin Hadi en güçlü aday

İstanbul’da Kadıköy için ise kadın aday seçeneği ağırlık kazanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belirleyici olduğu İstanbul’da kendisine yakın bir isim olduğu belirtilen mimar Tülin Hadi en güçlü aday olarak görülüyor.

Öte yandan MYK ve PM’de, geçen hafta adaylıkları ilan edilen İzmir Çiğli ve Karaburun adaylarının yeniden değerlendirileceği konuşuluyor. CHP Çiğli’de Malatyalılar Derneği Başkanı Uygar Yıldırım, Karaburun’da ise Nurşen Balcı’yı aday göstermişti.

Ayrıca DEM Parti ile seçim işbirliği görüşmeleri henüz tamamlanmadığı için CHP’nin İstanbul Esenyurt ve Adalar’da ise bu hafta aday açıklaması zayıf olasılık olarak görülüyor.

Anayasa mitingi gündemi

MYK’da CHP’nin 14 Ocak’ta yapmayı planladığı ancak Irak’ın Kuzey’inde yaşanan saldırıda 9 askerin yaşamını yitirmesi üzerine iptal edilen “Anayasaya saygı” mitinginin tarihinin de netleşmesi bekleniyor. (Kısa Dalga)

Gündem