CHP'de 14 Mayıs akşamı hazırlığı: Seçmenler, CHP’nin yapacağı açıklamaları beklesinler

CHP'de 14 Mayıs akşamı hazırlığı:  Seçmenler, CHP’nin yapacağı açıklamaları beklesinler
CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği için seçmenlerin de katkı verebileceğini, kendi kullandıkları oyları gidip izleyebileceklerini belirtti.

Seçimin ardından gözlerin çevrileceği yerlerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi olacak.

Türkiye genelinde yaklaşık 200 bin sandıkta gerçekleşecek oy kullanma işlemi öncesinde CHP seçim güvenliği için hazırlıklarında sona geldi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre müşahitler hariç okul sorumlusu, kat sorumlusu, okul bilişim sorumlusu, asil ve yedek sandık kurulu üyesi olmak üzere 376 bin 387 isim kimlik numaralarıyla birlikte CHP’nin sistemine kaydedildi.

Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerinin sandık görevlilerinin eklenmesiyle birlikte seçim günü sahada görev yapacak kişi sayısı yarım milyonu geçecek.

Türkiye genelindeki 195 binin üzerindeki sandığın verilerini denetleyecek ekip 86 kişiden oluştu. Burada çalışacak her bir kişi yaklaşık 2 bin 250 sandıktan sorumlu olarak belirlendi.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği için seçmenlerin de katkı verebileceğini, kendi kullandıkları oyları gidip izleyebileceklerini belirterek “Çuvalların ilçe seçim kuruluna tesliminde değiştirilebileceğiyle ilgili soru işaretleri var. Seçmenler çuvalların gittiği araçları takip edebilirler” diye konuştu. Adıgüzel şöyle devam etti:

"Türkiye genelinde 195 bin sandığı ve yurt dışı oyları takip ettiğimizi düşündüğümüzde tek tek incelemek ciddi bir zaman alacak. Anadolu Ajansı bir şeyler söyler, herkes 31 Mart 2019’u hatırlasın, nasıl kaçtıklarını.

Birileri çıkar, ‘Ben kazandım’ der. Manipülasyon olduğunu herkes biliyor. Seçmenler CHP’nin periyodik aralıklarla o gece yapacağı açıklamaları beklesinler. Biz vatandaşımızı bilgisiz bırakmayacağız. 24 saat cumhurbaşkanlığı, 48 saat de milletvekili seçimleri için itiraz süresi var. Sürelerimizi sonuna kadar kullanıp son oya kadar sayıyor olacağız." (Kısa Dalga)

Gündem