CHP'de kritik MYK toplantısı: İstifalar sunulacak

CHP'de kritik MYK toplantısı: İstifalar sunulacak
Seçimlerde istediği sonucu alamayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hedeflenen başarıya ulaşamayan CHP’de “değişim” sesleri yükselirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin z Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre MYK toplantısında üyeler, Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlatmak için istifalarını sunacak.

Kılıçdaroğlu'nun PM toplantısının ardından yeni MYK'yı belirlemesi bekleniyor.

Aralarında milletvekilliğine aday olmayan Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin de bulunduğu bazı isimlerin yeni yönetimde görev almak istemediklerini Kılıçdaroğlu'na ilettikleri öğrenildi.

MYK toplantısında tüm üyeler istifalarını Kılıçdaroğlu’na sunacak ve CHP lideri bu kez istifaları kabul edecek.

CHP kaynakları bu istifanın, her seçim sonrasında olduğu gibi, değişim için Genel Başkan'ın elini rahatlatmak amacı taşıdığını söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun Cumartesi günü yapılacak PM toplantısının ardından yeni MYK'yı belirlemesi bekleniyor. MYK ve PM'de kurultay takvimi de netleşebilir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Bundan sonra da partide bir değişim ve dönüşüm olacaksa, bu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na rağmen değil, onunla birlikte ve onun önderliğinde olacaktır" dedi.


CHP’de normalde Temmuz ayında yapılması gereken 38. Olağan Kurultay’ın ertelenip ertelenmeyeceği de tartışılıyor. Parti içinde bazı isimler, seçim sürecinde iç tartışma yaşanmaması için kurultayın yerel seçim sonrasına ertelenebileceğini ifade etse de buna fazla olasılık tanınmıyor.


CHP yönetimi bir yandan da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını yakından izliyor. Bazı CHP kurmayları İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na karşı bir genel başkanlık yarışı başlatmayacağını, ancak aday olmaması halinde harekete geçeceğini savunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem