CHP'de 'Partiden ayırırım' gerilim... Öztrak: 'En iyi Özgür Özel'in bilmesi gerekir'

CHP'de 'Partiden ayırırım' gerilim... Öztrak: 'En iyi Özgür Özel'in bilmesi gerekir'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'partiden ayırırım' açıklamasına ilişkin konuşmasına yanıt verdi. Öztrak “Disiplinin olmadığı hiçbir örgütün ayakta kalamayacağını en iyi sayın Özel'in bilmesi gerekir” diye konuştu.

CHP Sözcüsü Öztrak, parti genel merkezinde MYK sonrasında basın toplantısı gerçekleştirdi

Öztrak, CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım" sözlerini eleştirmesine de yanıt verdi.

Öztrak, Özel'in "Daha yapılmamış kurultaydan, kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, baba evinin kapılarını açmayı vadediyorum" sözlerine şu cevabı verdi:

"Genel Başkanımızın kastettiği parti disiplinidir. Kurultaydan sonra partide kaosa yol açabilecek açıklamalara izin verilmemesi hususunun partinin kurumsal yapısını korumaya dönük olduğu partilerimiz tarafından anlaşılmıştır. Bunu en iyi bilmesi gereken sayın Özel'dir. Disiplinin olmadığı hiçbir örgütün ayakta kalamayacağını en iyi sayın Özel'in bilmesi gerekir."

"Tezkereye hayır demeye çağırıyoruz"

Öztrak, bu hafta Meclis'e gelecek olan Irak ve Suriye tezkeresine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"Yabancı silahlı kuvvetlerin, topraklarımıza girmesine izin verme yetkisi veren tezkere, bu hafta Meclis’e geliyor." diyen Öztrak, "Sizin Meclis’e 'Terörle mücadele edeceğim' diye getirdiğiniz tezkerede, topraklarımıza yabancı askerleri davet etme yetkisi almaya çalışmanızın ne işi var?" diye sordu.

Söz konusu maddenin metinden çıkmadığı sürece tezkereye hayır diyeceklerini ifade eden Öztrak, "Şimdi bir kere daha, milliyetçi olduğunu iddia eden tüm partileri ve vatan toprağını aziz bilen milletvekillerini, yabancı askerlerin topraklarımıza girmesine izin veren söz konusu madde metinden çıkmadıkça, bu tezkereye hayır demeye çağırıyoruz." dedi. (Kısa Dalga)

Gündem