CHP’de yönetim değişiyor, Tuncay Özkan “sahaya” dönüyor

CHP’de yönetim değişiyor, Tuncay Özkan “sahaya” dönüyor
CHP’de hem genel merkez hem de Meclis yönetiminin büyük ölçüde değişeceği belirtildi.

KISA DALGA


CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kaybetmesinin ardından genel merkez yöneticileri ile Meclis’teki grup yönetiminde yapılacak değişiklikler bekleniyor.

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasının yapıldığı 14 Mayıs’tan sonra başlayan tartışmalar ikinci turda alınan yenilgiden sonra iyice su yüzüne çıktı.


Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmemesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sabahı verdiği “değişim” mesajı parti içi mücadelenin kızışacağını gösterdi.

İmamoğlu’nun genel başkanlığa adaylık için yola çıktığı yorumları ağırlık kazanırken Kılıçdaroğlu’nun izleyeceği strateji ise merak konusu oldu.

Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler öncesi görevini bırakmayarak İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da ise Mansur Yavaş ile seçimlere girerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan mağlubiyetin izlerini hafifletmeyi planladığı belirtiliyor.

Öte yandan, CHP’de hem genel merkez hem de Meclis yönetiminin büyük ölçüde değişeceği belirtildi.

CHP Meclis Grubu Cumartesi günü kapalı toplantıda Kılıçdaroğlu milletvekili olmadığı için bir Meclis Grup Başkanı ve üç başkanvekili seçecek. Önceki dönemin başkanvekillerinden Engin Özkoç milletvekili olmadığı, Engin Altay ve Özgür Özel de başkanvekilliği için aday olmadıkları için CHP Meclis Grubu yönetimi tamamen değişmiş olacak. Başkanvekilliği için 8 milletvekilinin aday olduğu belirtildi.

Tuncay Özkan odasını 14 Mayıs’tan önce boşalttı

Seçimlerin en tartışmalı isimlerinden olan CHP Kurumsal İletişim’den sorumlu genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan’ın ise Genel Merkez’deki odasını 14 Mayıs seçimlerinden önce boşalttığı belirtildi.

Özkan, hakkında çıkan "görevden alındı" haberlerini de yalanlayarak “Görevimin başındaydım, biz zaten istifamızı verdik, genel başkan kabul etmedi, kim çıkarıyor bu yalan haberleri?” diye konuştu.

Özkan’ın her seçimden önce odasını boşalttığı, sonuca göre geri döndüğünü belirten kaynaklar bu defa Özkan’ın CHP Genel Merkezi’nde veya Meclis’te herhangi bir göreve talip olmayacağını belirtti.

Sahaya inecek

Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa edebileceklerini belirten üyeleri arasında yer alan Özkan’ın, Kılıçdaroğlu’nun yapacağı yeni görevlendirmelerde de yer alması beklenmiyor.

Yakın çevresine seçim yenilgisinden kendisinin sorumlu olduğu yönündeki suçlamalara tepki gösterdiği belirtilen Özkan’ın Meclis’te grup başkanvekilliğine de talip olmayacağı belirtiliyor.

Özkan’ın yeni yasama döneminde herhangi bir görev almadan milletvekili olarak çalışmalara katılmayı ve daha çok CHP örgütlerinde çalışmayı planladığı belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem