CHP'den 19 yönetim kurulu üyesi istifa etti, il başkanı Öztrak'ı suçladı

CHP'den 19 yönetim kurulu üyesi istifa etti, il başkanı Öztrak'ı suçladı
Tekirdağ'da CHP'li il yönetimi, 19 yönetim kurulu üyesinin istifası sonrası düştü.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın, üyelerin geçen haftaki istifasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Saygın, birkaç dönemdir bir araya gelmeyen il milletvekillerini bir araya getirerek 11 ilçeyi gezdiklerini, üye ve delegelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Çabalarının 'birtakım siyasi aktörleri rahatsız ettiğinin farkına varmakta gecikmediklerini' belirten il başkanı, kendilerinin birleşmeyi, 'küçük ama etkili bir kitle'nin kavgacı tutumunu gözlemlediklerini aktardı.

ÖZTRAK'I SUÇLADI

Saygın, istifaların nedeni olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve bazı milletvekillerini göstererek şunları kaydetti: "Öztrak'ın talimatları ile milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Münür Karaevli, Bilal Yılmaz, Volkan Nallar ve partiden yüz kızartıcı bir suç sebebiyle hüküm giymiş ve ihraç edilmiş Zeki Özcan tarafından, istifa dilekçeleri hazırlanmış 36 kişilik il yönetim kurulundan 19 kişiye baskılar ve vaatlerle imzalatılmış, istifa dilekçeleri istifa eden yönetim kurulu üyesi tarafından toplu olarak partinin profesyonel çalışanı sekreterimize baskı yapılarak genel merkeze gönderilmiştir. Akabinde istifa eden bir yönetim kurulu üyesi baskı altında istifa ettirildiğini ve bu durumun partimize zarar vereceğini düşünerek, kendi iradesi ile istifasını geri çekmiştir. Bu kişiler, CHP'nin Tekirdağ'da kaybettiği her bir oydan ve üyeden sorumludurlar" diye konuştu. (DHA)

Gündem