CHP'den Akbelen için TBMM'ye olağanüstü toplantı çağrısı

CHP'den Akbelen için TBMM'ye olağanüstü toplantı çağrısı
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın TBMM'yi 8 Ağustos'ta Akbelen için olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Akbelen için olağanüstü toplantı çağrısında bulunduklarını açıkladı ve "Akbelen'de yaşananları görüşmek üzere TBMM'yi 8 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Olağanüstü toplantı dilekçemizi bugün Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz" dedi.

En az 200 olan yeter sayısı aranacak

CHP'nin yeterli sayıda imza ile olağanüstü toplanma talebinin ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un toplantı çağrısı yapması halinde Genel Kurul'un açılması sonrasında görüşmelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı aranacak. Toplantı yeter sayısının sağlanması halinde, görüşmelere geçilecek.

Özel, 'Başvurumuzu yarın yapacağız' demişti

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Akbelen’deki ağaç kesimine karşı bütün muhalefet partileri arasında mutabakat sağlandığını belirterek "Tüm muhalefet partilerinin mutabakatıyla ve partimiz listelerinden seçilen milletvekillerinin imzalarıyla Meclis Genel Kurulu'nu Akbelen'de yaşanan katliam ve çevre gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırmaya karar verdik. Başvurumuzu yarın yapacağız" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem