CHP'den ek MTV'nin iptali için AYM’ye ikinci başvuru: Karar almak için neyi bekliyorsunuz?

CHP'den ek MTV'nin iptali için AYM’ye ikinci başvuru: Karar almak için neyi bekliyorsunuz?
CHP'li Gökhan Günaydın, ek motorlu taşıtlar vergisinin iptali için başvuru yaptığı AYM'ye “Neyi bekliyorsunuz bir karar almak için? Yurttaş MTV'yi ikinci kez ödesin, olası bir iptal kararına rağmen bu geriye alınamasın diye mi bekliyorsunuz?" diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulundu.

AYM'nin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "15 Temmuz'da yayımlanan kanunu yalnızca 9 gün sonra, 24 Temmuz tarihinde AYM'ye iptali ve yürütmesini durdurulması istemiyle getirdik. Mutlulukla ifade edelim ki yalnızca 26 Temmuz'da AYM ilk incelemesini yaptı ve bu kanunun esastan görüşülmesine karar verdi" dedi.

Birgün’de yer alan habere göre, Günaydın, şöyle devam etti: "Üzerinden 1,5 ay geçti. Şimdi soralım; ben içeride AYM Genel Sekreteri Yardımcısı'na da söyledim. Neyi bekliyorsunuz bir karar almak için? Yurttaş MTV'yi ikinci kez ödesin, olası bir iptal kararına rağmen bu geriye alınamasın diye mi bekliyorsunuz?"

CHP'li Günaydın "AYM'nin daha fazla gecikmeden bu konuda bir karar üretmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem