CHP'den eleştirilere yanıt: 'Doğrudan veya dolaylı olarak Kürt meselesiyle alakalı maddeler var'

CHP'den eleştirilere yanıt: 'Doğrudan veya dolaylı olarak Kürt meselesiyle alakalı maddeler var'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, 6'lı masanın Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde Kürtlere yer verilmediğine ilişkin eleştirilere "Doğrudan veya dolaylı olarak Kürt meselesiyle alakalı maddeler var" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, 6'lı masanın 244 sayfalık Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni Halk TV yayınında değerlendirdi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının zorlaştırılması, parti kapatılmasının zorlaştırılması, barajın yüzde 3'e düşürülmesi ve kayyım meselesinin çözülmesi gibi maddelerin Kürtlerle ilgili okunabileceğini ifade eden Taşkın, "Burada ben netameli bir konuya gireyim. Bazıları diyor ki; 'metinde Kürt yok, HDP yok'. Herkes böyle spesifik bir yerden bakmaya çalışıyor. Bakın, dokunulmazlıkların kaldırılmasının zorlaştırılması, parti kapatılmasının zorlaştırılması, barajın yüzde 3'e düşürülmesi, kayyum meselesinin çözülmesi gibi ben bir ara 15 tane madde saymıştım, bizim 85 anayasa maddesinde. Doğrudan veya dolaylı olarak Kürt meselesiyle alakalı olabilecek" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem