CHP'den erken seçim açıklaması: Olsa olsa nisan veya mayısta olabilir

CHP'den erken seçim açıklaması: Olsa olsa nisan veya mayısta olabilir
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, erken seçim için artık takvimin geçtiğini belirterek bu söylemin CHP'nin gündeminden kalktığını söyledi. Torun, Fazıl Say'ın Ekrem İmamoğlu eleştirisi hakkında da konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun erken seçimin CHP'nin gündeminden kalktığını açıkladı

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, seçim takvimi konusunda "Kasım ayında olabilir gibi tahminlerimiz vardı ama şu anda yasal seçim takvimine baktığınızda kasım ayına yetişmesi zor görünüyor. Olsa olsa belki erken diyebileceğimiz nisan veya mayıs olabilir" dedi.

Torun, altılı masanın adayı ile ilgili tartışmalar konusunda da, "Bizim düşüncemiz, irademiz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması ama buna altılı masa karar verecek. Kendi arasında müzakere edecek" diye konuştu.

tv100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına katılan Torun, Yüksek Seçim Kurulu tartışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı: "Sayın genel başkanımızın anlatmak istediği şu; YSK’nın verilerini alıyoruz, biz de örgütlerimiz aracılığı ile bunları işliyoruz eksikler hatalar varsa bunların düzeltilmesi talebinde bulunuyoruz. Bütün verilere hakimiz şu anda. YSK’nın elinde birçok hatalı veri var, yanlış veri var. Biz YSK’dan aldığımız verileri örtüştürüyoruz. YSK'da yok bu veriler. Biz verileri YSK’dan aldık, herkese veriyor. Gizil saklı veriler değil her vatandaşın her siyasi partinin alabileceği bilgiler."

ERKEN SEÇİM ARTIK GÜNDEMDE YOK!

Erken seçim söylemi için artık vaktin geçtiğini belirten Seyit Torun, “Kasım ayında olabilir gibi tahminlerimiz vardı ama şu anda yasal seçim takvimine baktığınızda kasım ayına yetişmesi zor görünüyor. Olsa olsa belki erken diyebileceğimiz nisan veya mayıs olabilir" dedi. "Artık CHP erken seçim söylemini bundan sonra yapmayacak diyebilir miyiz?" sorusuna da, "Yasal seçim takvimine baktığımızda şuan için öyle görünüyor" yanıtını verdi.

'ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU'

CHP'li Torun, 6'lı masanın adayı ile ilgili tartışmalara ise "Bizim düşüncemiz, irademiz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması ama buna 6’lı masa karar verecek. Kendi arasında müzakere edecek" yanıtını verdi.

Torun, CHP'li bazı belediyelerdeki müfettiş incelemeleri hakkında da, "Birçok belediyemize giden bazı müfettişler bir şey bulamadıkça ‘Benim bir şey bulmam lazım, gönderilirken mutlaka gideceksiniz suç bulacaksınız diyorlar’ diyor. ‘Bir şey bulamadığımızda olumsuz şeyler yaşıyoruz’ diyorlar" ifadelerini kullandı.

FAZIL SAY'A YANIT

Fazıl Say’ın İmamoğlu eleştirisi de sorulan Torun, "Fazıl Bey’in kendi düşüncesidir, saygı duyuyoruz. Kimsenin kimseyi aday yapıp yapmama gibi iradesi yok. Ona partinin yetkili kurulları karar verebilir" diye konuştu.

Gündem