CHP’den sansürlenen reklam filmi için TRT Genel Müdürlüğü’ne dilekçe

CHP’den sansürlenen reklam filmi için TRT Genel Müdürlüğü’ne dilekçe
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, TRT Genel Müdürlüğü’ne sunduğu dilekçede, “Sana söz yine baharlar gelece” adlı reklam filminin TRT’de yayınlanmamasına dair “Tarafsız olması gereken TRT’nin hukuksuz bulunan bu tavrını ironik bulduğumuzu belirtmek durumundayız” dedi.

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sansürlendiğini söylediği reklam filminin TRT kanallarında yayınlanması için TRT Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik tarafından TRT Genel Müdürlüğü’ne sunulan dilekçede, 14 Mayıs seçimine ilişkin CHP’nin hazırladığı “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam filminin ücret karşılığında TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanmak üzere kuruma gönderildiğini hatırlattı.

“TRT tarafsız olmalı”

Çelik, dilekçede şunları belirtti:

“Ne var ki Kurumunuz tarafından bu talebimiz halen karşılanmamıştır. Bu duruma bahane olarak, ‘Sana Söz Yine Baharlar Gelecek isimli reklam filminin hukuk birimi tarafından inceleme aşamasında olduğu’ gösterilmiştir. Bu tavır absürt olmakla birlikte TRT yönetiminin yanlı tutumunu da gözler önüne sermektedir.

“Tarafsız olması gereken TRT’nin hukuksuz bulunan bu tavrını ironik bulduğumuzu belirtmek durumundayız. Kaldı ki bu tutum Kurumun maddi açıdan zarara uğramasına da neden olmaktadır.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtarıcısı ve kurucusu konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı’na yönelik hukuksuz bulunan bu tavrın sona erdirilmesini ve ‘Sana Söz Yine Baharlar Gelecek’ isimli reklam filminin ivedilikle TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanmasını talep ediyoruz.”

Sosyal medya hesabından yayınlamıştı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, hazırladıkları yolsuzluk klibinin bazı televizyonlar tarafından sansüre uğradığını açıklamıştı. Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, "Buyurun, engellenen kampanyamızın ilk filmi. 418 milyar doların her kuruşunu söke söke alacağım. Son günlerinizin keyfini çıkarın çeteler..." ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem