CHP'den THY çalışanı Ömer Koray Özbay’ın intiharına ilişkin adım

CHP'den THY çalışanı Ömer Koray Özbay’ın intiharına ilişkin adım
CHP, Türk Hava Yolları’nın (THY) yer hizmetleri çalışanı Ömer Koray Özbay’ın intiharının nedenlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir’in hazırladığı önergede, “THY ve iştiraklerinde yaşanan mobbing iddialarının ve personelin yaşadığı diğer sorunların araştırılması, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi” istendi.

CHP, THY'nin yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’de (TGS) görev yapan Ömer Koray Özbay’ın, kurumda yaşadıklarını anlattığı videoyu yayınlayıp, intihar etmesini TBMM gündemine taşındı. CHP milletvekilleri, Özbay’ın intiharına neden olan iddiaların ortaya çıkarılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir’in hazırladığı önergede şu değerlendirmeler yapıldı:

“THY’de, son yıllarda kurum bünyesinde yapılan atamalar kamuoyundan büyük tepki çekmiştir. Yine şirket yönetiminin profesyonel yöneticiler yerine AKP’li siyasiler ve AKP’ye yakın vakıf – dernek üyelerinden oluşması kurumda çalışanlar arasında büyük rahatsızlıklara neden olmuş ve kurum birçok mobbing – liyakat dışı atama ile gündeme gelmiştir.

“Özbay, yaşadığı sorunları anlattığı bir video çektikten sonra intihar etti”

Geçtiğimiz gün ise THY'nin yer hizmetleri şirketi TGS'de uzun yıllardır görev yapan Ömer Koray Özbay yaşadığı sorunları ve liyakatsizliği bir video çekerek anlattıktan sonra intihar etmiştir. Özbay, Tokyo İstasyon Müdürü S.G.’nin kuzeni A.C.G. ve arkadaşı B.B’yi torpille THY'de yönetici olarak işe aldırdığını ve bu aşamadan sonra büyük mobbinge uğradığını ve canına kıyma noktasına geldiğini kaydetmiştir.

“İddiaların araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için meclis araştırması açılmasını arz ederiz”

Türk Hava Yolları ve iştiraklerinde yaşanan mobbing iddialarının araştırılması ve personelin yaşadığı diğer sorunların araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.” (ANKA)

Gündem