CHP’li Akın sordu, Bakanlık sessiz kaldı: Depremzedelere fatura gönderiliyor mu?

CHP’li Akın sordu, Bakanlık sessiz kaldı: Depremzedelere fatura gönderiliyor mu?
CHP’li Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerine “Bize 11 ilimiz içinden pek çok bölgeden faturaların geldiği bilgisi geliyor. Bu doğru mudur?” diye sorarken, bakanlık yetkilileri sessiz kaldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın, deprem felaketinden etkilenen 11 ilde milyonlarca vatandaşın evsiz kalmasına karşın depremzedelere elektrik ve doğalgaz faturasının gönderilip gönderilmediği sorusu yanıtsız kaldı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda Cumhurbaşkanına BOTAŞ’ı bölme yetkisi veren düzenlemenin de yer aldığı kanun teklifi görüşüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, komisyonda yaptığı konuşmada düzenlemeyi eleştirdi. BOTAŞ’ın uzun vadeli kontrat yapma yetkisinin devredilmek istendiğine dikkat çeken Akın, 2001 yılında çıkan yasayla BOTAŞ’ın ithalattaki payının 2009 yılına kadar yüzde 20’ye düşürülmesinin hedeflendiğini ancak bunun sağlanamadığını kaydetti.

CHP’li Akın, ayrıca depremin yıkıma uğrattığı 11 ilden vatandaşların, doğalgaz ve elektrik faturası geldiği yönünde bilgi ilettiğini söyledi.

Depremin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “Elektrik ve doğalgaz faturalarını erteleyeceğiz” dediğini hatırlatan Akın, “Bize 11 ilimiz içinden pek çok bölgeden faturaların geldiği bilgisi geliyor. Bu doğru mudur? Evsiz kalan milyonlarca vatandaşımıza böyle bir şey nasıl yapılabilir?” diye konuştu.

Akın’ın sorusuna bakanlık yetkilileri yanıt vermedi. (Kısa Dalga)

Gündem