CHP'li Altay: EYT teklifi bugün gelmezse bilin ki henüz ortada yoktur

CHP'li Altay: EYT teklifi bugün gelmezse bilin ki henüz ortada yoktur
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "EYT, güya Meclis’e gelmiş. AK Partili vekiller, kameralar, cep telefonları karşısında EYT kanun teklifine imza atarken poz veriyorlar. Foto şov, imza şov yarışı başlamış. Ve milyonların umudunu imza şova çevirmişler" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dün yaptığı açıklamada EYT düzenlemesinin Meclis'e getirilmesi çağrısı yaptığını hatırlatan Altay, "Vay şovlar başlamış. EYT, güya Meclis’e gelmiş. AK Partili vekiller, kameralar, cep telefonları karşısında EYT kanun teklifine imza atarken poz veriyorlar. Foto şov, imza şov yarışı başlamış. Ve milyonların umudunu imza şova çevirmişler. Pes. Sordum, hakikaten metin geldi mi Meclis’e dedim. Kem küm, gak guk. Bekliyoruz, verilmiş sözler var. Metin ortada mı? Bana sorarsanız yok. Özellikle bizim basıncımız dün burada söylediklerimiz, EYT’lilerden gelen yoğun talepler... AK Parti’de TBMM’de kanun yapma yerinde imza şov yapma görseli sergilenerek yine milyonların umudu ile adeta dalga geçilmiş gibi görünüyor. Eğer teklif gerçekten dün geldiyse, imzaya açıldıysa bugün bu teklifi Meclis Başkanlığı’nda görmek istiyoruz. Eğer bugün gelmiyorsa Meclis Başkanlığı’na bilin ki teklif henüz ortada değildir" dedi.

EYT'lilere çağrı: Basınca, talebe, feryada devam

"Cumhurbaşkanı yeni yıla kalmayacak demişti. Kaldı" diyen Altay, EYT’lilere şu çağrıyı yaptı: "Basınca, talebe, feryada devam. Bunlar bu dilden anlar. Tamam bu iş bitti diye rehavete kapılmayın. Çünkü rehavete kapıldığınız her gün maaşınızı bir ay geç almanız demektir. Milletin umutları ile kimse oynamasın. Öyle görülüyor ki bu EYT’liler 3 ay geç alacaklar maaşlarını. Şovu bırakın, teklifi başkanlığa ulaştırın. Bu teklifin iki saat işi var."

Kur Korumalı Mevduat'ta vergi muafiyetinin süresinin 2023 sonuna kadar uzatılmasına da değinen Altay, "Pes. Yani diyor ki ben zenginden vergi almam kardeşim, fakir fukaranın alışveriş yaparken ödediği ÖTV, KDV benim işimi görüyor. Ayıp. Devletin bütün yükünü fakir fukaraya yükledin. Millet markete gidemiyor; süt, peynir, et alamıyor. Bu şu demek, 2023’te en az 19 milyar devlet zenginden alacağından vazgeçti. Fakir fukaradan alacağından vazgeçmiyor. EYT’yi uzattığı günü kâr, zengini korumayı da görev sayıyor" diye konuştu.

Erdoğan'a Sinan Ateş sorusu: Niye susarsın?

Sinan Ateş cinayetine de değinen CHP'li Altay, "Sinan Ateş cinayetinde ipe un sermenin tipik bir örneğini görüyoruz. Sayın Erdoğan, kendini Hazreti Ömer’e haşa benzetirsin, Fırat’ın doğusunda kaybolan koyundan mesulüm dersin. Bu cinayet ile ilgili niye susarsın? Sinan Ateş cinayeti ile ilgili devlet daha ne kadar üç maymunu oynayacak? Şimdi yeni bir gelişme var. Tolgahan Demirbaş… Sayın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Salındı. Sonra yine alındı. Yine salındı. Bugün şimdi tekrar alındı ve tutuklandı.

"Devlet bunu örtbas edemez"

"Aynı şekilde Emre Yüksel… Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı. Tutuklandı. Şimdi Olcay Kılavuz’un ifadesine başvurulacak mı merak ediyorum tanık olarak. Normal şartlar altında başvurulmalı. Başkentin göbeğinde işlenmiş bir cinayet aydınlatılmalıdır. Ucu nereye gider bilmem, kimseyi de peşinen itham etmem. Ama Ankara’nın ortasında işlenmiş bir cinayetten ortaya kirli kokular saçılıyor. Devlet bunu ört bas edemez. Etse de üç ay edebilir. Üç ay sonra devlet bu işle ilgili ne varsa ne yoksa ortaya zaten çıkaracaktır.” (ANKA)

Gündem