CHP'li Başarır: Araştırma komisyonu için yurttaşların ölmesi mi gerekiyor?

CHP'li Başarır: Araştırma komisyonu için yurttaşların ölmesi mi gerekiyor?
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Bu Meclis'te bir şeyin araştırılması için yurttaşlarımızın mı ölmesi gerekiyor?" dedi.

Kısa Dalga - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "AKP grubunun orman yangınlarıyla ilgili araştırma komisyonu kurulacağını müjde gibi sunmasına" tepki gösterdi.

ANKA'nın haberine göre; Başarır, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, “Bu Meclis'te bir şeyin araştırılması için, bir komisyon kurulması için tren kazasında yurttaşlarımızın mı ölmesi gerekiyor? İliç’te maden faciasında işçilerimizin toprak altında günlerce, aylarca kalması mı gerekiyor? Diyarbakır'da, Antalya’da, Muğla’da orman yangınında yurttaşlarımızın ölmesi mi gerekiyor? Tüm gruplar bu olaylarla ilgili, bu vakalarla ilgili defalarca araştırma önergesi verdi, niye reddedildi? Belki çok önce bir komisyon kurulsaydı bu olaylar yaşanmayacaktı” ifadelerini kullandı.

"Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi yangınların birinci sebebi"

Tüm milletvekillerinin Diyarbakır'a, Mardin’e, Siirt'e Şırnak’a gitmesi gerektiğini dile getiren Başarır, “Gerçekten bir felaket var, insanlar büyük sıkıntılar içerisinde ve hâlâ haklılar çünkü orası afet bölgesi ilan edilmedi. Şimdi, sebeplerini konuşmuyoruz, neyi konuşuyoruz? 'Helikopter geldi mi, itfaiye geldi mi?' Bakın, şunu söyleyeyim: Yangınların sebebi Muğla’da da Antalya’da da Diyarbakır'da da aynı. 'DEDAŞ' diye elektrik şirketine vermişsiniz elektrik dağıtım işlerini; fatura ödenmezse anında elektrik kesilir, en küçük hatada cezalar kesilir, elektrik kablo bakımları yapılmaz. Bu şirketlerin, dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi bu yangınların birinci sebebidir” dedi.

Başarır, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'da kurumları, belediyeleri, baroları dolaştıktan sonra Diyarbakır Belediye Başkanı bir şey söyledi, dedi ki: “Sekiz yıl kayyum yönetti, maalesef ki kayyum bir tek itfaiye yatırımı yapmadığı gibi itfaiye daire başkanlığının bütçesinden 8 milyonu da başka daire başkanlıklarına aktardı. Yahu, burada bir kişi sorumluluk almıyor. Bence olayı bir bütün olarak değerlendirelim. Komisyon kurulması olumlu ama neden bu kadar gecikti onu da ülkemin takdirine bırakıyorum." (Haber Merkezi)

Gündem