CHP’li Başarır’dan “AYM üyesi Fidan’la Sezgin Baran Korkmaz mesajlaştı” iddiası

CHP’li Başarır’dan “AYM üyesi Fidan’la Sezgin Baran Korkmaz mesajlaştı” iddiası
CHP Mersin Milletvekili Başarır “31 Aralık 2020’de Sezgin Baran Korkmaz’ın telefonundan şimdiki Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan’a mesaj atılmış mı, atılmamış mı? İrfan Fidan’ın numarası belli, bende de var” dedi.

TELE1’de gazeteci Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “kara para aklama” suçlamasıyla Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz ile Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan’ın mesajlaştığını iddia etti.

Başarır konuyla ilgili şunları söyledi:

“31 Aralık 2020’de Sezgin Baran Korkmaz’ın telefonundan şimdiki Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan’a mesaj atılmış mı, atılmamış mı? İrfan Fidan’ın numarası belli, bende de var. MASAK raporundaki en önemli isimler de serbest kalmış. Dönemin Cumhuriyet Başsavcısı olan Fidan’la, SBK mesajlaşmış.”

“Bu ülkeye kabus gibi çöktünüz”

Başarır, CHP Mersin Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınmasına da değindi:

“Arife günü eşinin, çocuğunun gözü önünde gözaltına alındı. Mersin sahilinde gözaltına alındı. Suç cumhurbaşkanına hakaret iddiası. Tüm Mersin’i, Türkiye’yi tepkiye çağırıyorum. Ahmet başkanın bir paylaşımından dolayı gözaltına alıyorsunuz ama başka iddialar hakkında bir şey yok. Bu ülkeye kabus gibi çöktünüz.”

TIKLAYIN - CHP'li ilçe başkanı "Cumhurbaşkanına hakaret"ten gözaltına alındı

Gündem