CHP'li Başarır'dan Demirören'e: Beni halk bu noktaya getirdi, seni saray...

CHP'li Başarır'dan Demirören'e: Beni halk bu noktaya getirdi, seni saray...
CHP’li Başarır, Demirören Grubu’nun yayınlamış olduğu basın metnine ilişkin açıklama yaptı: Özür dileyecek biri varsa Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar kredi çekip ödemeyen şahsınızdır.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Demirören Grubu’nun 20 Aralık'ta 17-18 liradan dolar bozdurup, ertesi gün geri aldığı yönündeki iddialarıyla ilgili özür dilemesi yönünde yapılan yazılı açıklamanın ardından yeni değerlendirmelerde bulundu.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, söylediği sözlerden dolayı Demirören Grubu’nun rahatsız olduğunu ve basın metni yayınladıklarını ifade eden CHP’li Başarır, “Bak Demirören, özür dilemem gerektiğini söylemişsin. Ben neden özür dileyeyim. Ben tüyü bitmemiş yetimin, çiftçinin, emeklinin, 84 milyonun hakkını savunuyorum. Özür dileyecek birisi varsa Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar krediyi çekip ödemeyen şahsınızdır” dedi. Görevinin bu iddiaları sormak olduğunu belirten Başarır sözlerine şöyle devam etti:

“Ben bu iddiaları bugün ortaya koymadım. 20 aralıkta ne oldu? Sen ve senin gibiler, yandaş şirketler bir gecede zengin oldunuz. Ben buradan Ziraat Bankası’na, Halk Bankası’na, Bankacılık Denetleme Kurulu’na hepsine soruyorum; o gece kim döviz bozdurdu, daha sonra kimler döviz aldı, kimler zenginleşti? Dün biz bu iddialarla ilgili grup olarak araştırma önergesi verdik ancak AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.”

‘BENİ HALK, SENİ SARAY BU NOKTAYA GETİRDİ’

“Bir gecede 1 milyon doları olanın iki gün sonra 1 milyon 600 bin doları oldu. Neden? Bu ülkede son parasını ya da 30 yıl çalışıp tazminatını dolara yatırıp sonra bir günde yüzde 60 fakirleşen insanlar oldu. Biz bunun hesabını sormayacak mıyız?” diyen Başarır, Demirören Grubu’ndan yapılan istifa çağrısına ilişkin ise “Sayın Demirören beni halk bu noktaya getirdi, seni ise Saray bu noktaya getirdi. Ben hesabımı halka veririm, sen Saray’a verirsin. Benim istifa etmem için kamu kaynaklarından istifade etmem gerekir ama istifade eden sensin, sen hesap vereceksin” ifadelerini kullandı. 

‘AKP’YE YAKIN ZENGİN OLMUŞ ŞAHISLAR BUNUN HESABINI VERİN’

Demirören Grubu’na “Ne kadar dolar sattınız? Ne kadar dolar aldınız? Ne kadar kur garantili hesabınızda para var?” diye soran Başarır, şöyle devam etti: “Sadece sen değil o beş şirket, o beş şirketin türevleri, birçok milletvekillerinin yakınları, birçok AKP’ye yakın şirketlerin yöneticileri, birçok AKP’ye yakın zengin olmuş şahıslar bunun hesabını verin.”

Gündem