CHP'li başkan adayı Durdu'dan ön seçim çağrısı

CHP'li başkan adayı Durdu'dan ön seçim çağrısı
Mersin, Yenişehir Belediye Başkanı aday adayı olan Aziz Durdu, Başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesi talebiyle CHP Yenişehir ilçe, CHP Mersin İl Başkanlığı ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine dilekçe ile başvuruda bulundu.

Yenişehir Belediye Başkanı aday adayı olan Aziz Durdu, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette, Yenişehir Belediyesi Başkan aday adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

Ön seçim yapılması için yaptığı başvuruları MEİGDER Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı.

4d1f0673-b2a2-413d-93ea-9654182e3767.jpg

"Yerel yönetimlerde, liyakatin olması ve temsiliyet anlamında, beklentilerimizin sağlanması için en uygun seçim şeklinin de olmasında yarar vardır" diyen Durdu, şu açıklamalarda bulundu:

"Partide aday belirlemede, çeşitli yöntemlerin olduğunu biliyoruz. Parti Meclisi'nin, atayacağı adayın anketler, kamuoyu araştırması, mülakat gibi ön araştırmalar yapmakla birlikte, partinin üyelerinin seçtiği delegeler tarafından olabilir.

Partinin, kayıtlı üyelerin tamamıyla yapılacak olan adayın belirlenmesi için ön seçimin, en demokratik bir yöntem olduğunu bilmemiz gerekir. Adayların, partiye kayıtlı üyeler yerine, merkez yoklamanın olması ile üst kurullarının, daha etkin olduğunu bizlere göstermektedir.

Bu nedenle, yapılması gereken en önemli konu, merkezi ve taşra yönetiminin yetki devrini yaparak, il ve ilçe örgütlerine yetki verilmesi, bu yetkinin ön seçimlerde parti üyelerine aktarılması, demokrasinin en iyi uygulama modeli olacaktır."

AZİZ DURDU KİMDİR?

Eyl 1988 – Kas 1992 Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İklimlendirme Soğutma Bölümü Eyl 1996 – Ağu 1998 Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi. Eyl 2015 – Haz 2017 Eyl 2020 – Haz 2021 Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Yönetim. May 2010 – May 2010 Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri İdaresi Genel Müdürlüğü (Enerji Yöneticisi) Görevlerinde Bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem