CHP'li Bülbül: KPSS'ye 5 gün kaldı, Erdoğan 'mülakat kaldırılacak' vaadi için adım atmadı

CHP'li Bülbül: KPSS'ye 5 gün kaldı, Erdoğan 'mülakat kaldırılacak' vaadi için adım atmadı
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Seçim öncesi mülakatın kaldırılacağını söyleyen Erdoğan bu konuda hala hiçbir girişimde bulunmadı. Bu sene sınava girecek gençlerimiz yine mülakat adı altında mağdur edilecek” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatlerinden olan kamu personeli alım sürecinde mülakatın kaldırılması konusunu anımsattı.

Bülbül, yaptığı açıklamada, “Anayasa’nın 10. ve 70. maddeleri ile Devlet Memurları Kanunu’nun 3. maddesinde, memuriyete alınmada ve görevde yükselmede liyakatin esas alınması gerektiği açıkça belirtilmektedir" dedi.

ANKA'nın haberine göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 23 Temmuz’da yapılacağını hatırlatan Bülbül, "Yani sınava yalnızca 5 gün kaldı. Ancak seçim öncesi mülakatın kaldırılacağını söyleyen Erdoğan bu konuda hala hiçbir girişimde bulunmadı. Bu sene sınava girecek gençlerimiz yine mülakat adı altında mağdur edilecek. Liyakatten yoksun yapılan atamalarla adaletsizlik yine ayyuka çıkacak. İş sahibi olabilmek için eş dost akraba arayışı içerisine girecek. Kamuda mülakat kalkacak diyen Erdoğan yine sözünde durmadı" dedi.

Seçim öncesi vaadin yine lafta kaldığını ifade eden Bülbül, "Vatandaşı kandırmaktan, umut tacirliği yapmaktan vazgeçmediniz. Bir kere olsun sözünüzde durun. Torpillerin yarışması haline gelen mülakat sistemini kaldırın" çağrısında bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem