CHP'li Canpolat: Kılıçdaroğlu'na saldırmak, Mustafa Kemal'e saldırmaktır

CHP'li Canpolat: Kılıçdaroğlu'na saldırmak, Mustafa Kemal'e saldırmaktır
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Cemal Canpolat, katıldığı programda "Kılıçdaroğlu’nun oturduğu koltuk, Mustafa Kemal’in oturduğu koltuktur. Kılıçdaroğlu’na saldırmak, Mustafa Kemal’e saldırmaktır" diye konuştu.

Bu akşam TV100'e konuk olan CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat, dikkat çekici beyanatlarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen eleştirilerle ilgili, Mustafa Kemal kıyaslaması yapan Canpolat, CHP Genel Başkanı'nı eleştirmenin Mustafa Kemal Atatürk'ü eleştirmekle eş değer olduğunu söyledi.

Cemal Canpolat'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İlkeli değerler üzerinden tartışmak"

İstanbul’daki bu kongre sürecini tamamlayacağız, sonra yeni kadroların parti yönetime gelmesi için mücadele vereceğiz. Siyasette ilkeli değerler üzerinden tartışmak lazım. Kılıçdaroğlu’nun oturduğu koltuk, Mustafa Kemal’in oturduğu koltuktur. Kılıçdaroğlu’na saldırmak, Mustafa Kemal’e saldırmaktır.

Özgür Çelik’le ilgili olumsuz tek şey söylemem. Bana düşen, partinin tamamını kucaklayıp ona sahip çıkmaktır. Bunun için İstanbul’da aday oldum. Genel Başkan’ımızla görüştükten sonra onayıyla aday olmuş oldum. Çünkü Genel Başkan’ı temsil edecek İl Başkanı, Genel Başkan’a rağmen aday oldu.

"İmamoğlu'yla ne konuştuysak arkasındayım"

Belediyelerin, delege işlerine, parti içi işlere, billboard işlerine girişmesi doğru değildir. CHP geleneğinde böyle bir şey yoktur. İmamoğlu’yla ne konuştuysak onların arkasındayım. İmamoğlu’yla bu partide barışı sağlamak için mücadele verdik. İmamoğlu’na ‘Ben aday olacağım, bana destek ver’ demedim.

Gündem