CHP'li Çelik'ten itirazlı belediyelerde çalışanlara çağrı: Lütfen hukukun dışına çıkmayın

CHP'li Çelik'ten itirazlı belediyelerde çalışanlara çağrı: Lütfen hukukun dışına çıkmayın
CHP İstanbul İl Başkanı Çelik'ten, mazbataların geciktiği ilçe belediyelerinde belgelerin imha edildiği iddiaları üzerine belediye çalışanlarına seslendi, "Lütfen hukukun dışına çıkmayın" dedi. Çelik Gaziosmanpaşa'da sayımın sürdüğünü fakat sonucun değişmediğine işaret etti.

Resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığı CHP'nin kazandığı İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde itirazlar ve oy sayım sayımı sürüyor.

İstanbul'daki seçim sonuçlarına itirazlarla ilgili basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Özgür Çelik, "Gaziosmanpaşa'da devam eden sayım ediyor, bugün sayımın tamamlanacağını düşünüyoruz. 1030 sandıktan 593 sandık yeniden sayıldı. 900'e yakın farkla Hakan Bahçetepe, yeniden sayımda da önde görünüyor. Sayım tamamlandığında 31 Mart'ta ortaya çıkan iradede bir değişim olmayacağını hepimiz görmüş oluyoruz" diye konuştu.

Beykoz'da Alaattin Köseler'in mazbatasını almasının önünde herhangi bir engel kalmadığını söyleyen Çelik "Mazbatasının verilmesini bekliyoruz" dedi.

"Hukuk çerçevesinde görevlerinizi yerine getirmeye devam edin"

Belediyelerde evrak imza edildiğine dair iddialar olduğunu söyleyen Çelik, şöyle devam etti:

"İlçelerde çok ciddi oy farkının olduğu yerlerde mazbatalar geciktiriliyor. Örneğin Tuzla'da mazbatanın yeni düzenlendiğine dair bir bilgi geldi. Mazbataların çeşitli ilçelerde geciktirilmesinin sebebi ne olabilir, aklımıza farklı soru işaretleri geliyor. Belediyelerde evrakların imha edildiğine yönelik, birtakım malzemelerin belediye binalarının dışarısına çıkarıldığına yönelik duyumlarımız var. Buradan bütün belediye çalışanlarına sesleniyorum, lütfen hukukun dışına çıkmayın, hukuk çerçevesinde görevlerinizi yerine getirmeye devam edin."

"Bir çifte standartla da karşı karşıyayız"

"Bir çifte standartla da karşı karşıyayız. Beykoz'da ve Gaziosmanpaşa'da rakip siyasi parti itiraz etti, sayım kararı alındı. Ancak bizim Pendik, Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Ümraniye'de bizim itirazlarımız reddedildi. Bizim itiraz gerekçelerimiz daha somut gerekçeler ancak sayım kararı alınmadı. Burada şöyle bir soru işareti de ortaya çıkıyor: Acaba yukarıdan bir siyasi baskı var mı? Gaziosmanpaşa'da yeniden sayım kararı alındıysa oralarda da alınmalı."

"Halkımızın ortaya koyduğu iradede bir değişim olmayacağını gösteriyor"

Özgür Çelik sosyal medya hesabından da şu paylaşımda bulundu:

"Gaziosmanpaşa'da devam eden sayım, 31 Mart'ta halkımızın ortaya koyduğu iradede bir değişim olmayacağını gösteriyor.

Güncel veriler ile;
Sayılan 737 sandıkta Hakan Bahçetepe başkanımız lehine 854 oy fark var.

Sonuçların değişmeyeceğini bile bile yapılan bu itirazlar ve yavaşlatma çabaları, belediyelerde evrakların imha edildiği yönündeki bilgileri tekrar tekrar hatırlatıyor.

Tüm örgütümüz her bir ilçemizde yaşanan gelişmelerin sıkı takipçisi olarak günlerdir görevlerinin başında. Halkın hakkına, iradesine göz koyanlara geçit vermeyeceğiz!" (Kısa Dalga)

Gündem