CHP'li Ensar Aytekin din adamına uygulanan mobbinge dikkat çekti: Tarikatların savaşı müftüyü öldürdü

CHP'li Ensar Aytekin din adamına uygulanan mobbinge dikkat çekti: Tarikatların savaşı müftüyü öldürdü
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, müftü Mehmet Deniz’in intiharına ilişkin açıklamalarda bulundu. Aytekin, "Tarikatların savaşı vaizlik yapan müftüyü öldürdü" ifadelerini kullandı.

Balıkesir’de vaiz olarak görevli müftü Mehmet Deniz’in cübbe giymemesi, bisiklet sürmesi, işe motosikletle gelmesi şikayet konusu olmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Deniz’i başlattığı soruşturma ile işten atmıştı.

Mahkemece göreve iade kararı verilen Deniz için Diyanet İşleri Başkanlığı mahkeme kararını uygulamadı. Bunun üzerine Mehmet Deniz intihar etmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, “tarikatların savaşı vaizlik yapan müftüyü öldürdü. Her kurumda olduğu gibi özellikle Diyanet İşlerinde de güç odaklı çatışmalar yaşanıyor. Kurumlar tarikatların elinde oyuncak ediliyor. FETÖ gitti, ne kadar tarikat varsa kurumları kendi aralarında paylaştı. Bu intihar sıradan bir olay değildir. Mahkemenin göreve iade kararını uygulamayan Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun başındaki Ali Erbaş bu intiharın sorumlusudur” diye konuştu.

CHP’li Aytekin şunları söyledi:

Balıkesir’de çok üzücü bir olay yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığınca Balıkesir’de vaiz olarak görevlendirilen müftü Mehmet Deniz, yaşam tarzı yüzünden, kurumun içindeki tarikat mensupları tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na şikayet edildi. Şikayet gerekçesine bakıyoruz, bisiklete binmek, motosikletle işe gelmek, sosyal bir hayatının olması, cübbe giymemesi yer alıyor. Normalde böyle bir dilekçe bir devlet kurumuna şikayet konusu olsa, evrakın anında iade edilmesi gerekir. Ama Diyanet İşleri tutuyor, şikayetler doğrultusunda işlem yapıyor ve kişiyi işten uzaklaştırıyor. Merhum Mehmet Deniz, İdare Mahkemesinde hakkını arıyor. Mahkeme kendisini haklı buluyor ve işlemi iptal edip işe iade edilmesine hükmediyor. Olay buradan sonra başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Deniz’i göreve iade etmiyor ve mahkeme kararını tanımıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak ortağı Bahçeli her fırsatta mahkemelere ayar verince, devlet kurumlarının başındakiler de hukuksuzluğa doğal olarak devam ediyor. Bu yüzden göreve iade edilmeyen Mehmet Deniz hayatına son veriyor.

Çok açık ve net söylüyorum, bu intiharın sorumlusu Diyanet İşleri Başkanı Ali Görmez’dir. Diyanetin içinde tarikatların savaşında bir insan hayatını kaybetmiştir. Hakkı yenilen, adaleti arayan Mehmet Deniz’i el birliğiyle öldürmüşlerdir.

Bisiklete binmek, cübbe giymemek uygunsuz hayat olacak ama son model zırhlı arabayla camiye gitmek, eşinin çantasını taşıttırmak, din görevlisi tartaklamak, beş yıldızlı otellerde toplantı düzenlemek normal uygun bir hayat olacak. Diyanet İşleri Başkanının normal şartlar altında görevi ihmalden ve ölüme sebebiyet vermekten yargılanması gerekirken, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmesinin izahatı yok.

Tarikatlar savaşı tüm kurumlarda sürerken bir can göz göre gitti. Vebali başkanın boynundadır.

Dün Emniyet Teşkilatı, Ankara’da 7 yıldır aranan FETÖ’cü emniyet müdürünü yakaladı. Müdür teslim olurken, boşuna uğraşıyorsunuz, biz geri döneceğiz dedi. Bu cüreti nereden buluyor, ne demek istiyor diye düşünürken yaşanan bu intihar görünümlü cinayet gösteriyor ki kurumlarda tarikat savaşı sürüyor. Bu tarikatların tamamından kurtulmadığımız sürece devlet tüm kurumlarıyla ve vatandaşlarıyla tehdit altındadır.

Gündem