CHP'li Erdoğan Toprak: Rusya'nın seçime müdahale edeceği duyumunu alıyoruz

CHP'li Erdoğan Toprak: Rusya'nın seçime müdahale edeceği duyumunu alıyoruz
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, Rusya'nın seçimlere müdahale edeceği yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime giderken, Rusya'nın Türkiye'den doğalgaz ücreti alacağını ötelediği ortaya çıkmıştı. Bu, Rusya'nın iktidara desteğine işaret olarak yorumlanmıştı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan CHP'li Toprak, iktidar değişirse dış ilişkilerde değişiklik olmayacağını ancak devletlerin iç işlere karışmasını veya bir partiyi tercih etmesini doğru bulmayacaklarını ifade etti.

Toprak, bu sözleriyle Rusya'yı kast ettiğini belirterek, bunu 'duyumları'na dayandırdı.

CHP'li yönetici, "Rusya'nın seçim sürecine müdahalesine dair duyumlarınız mı var?" sorusunu şöyle yanıtladı: "O tip duyumlar var. Kampanyalarla ilgili bazı hamleler olduğunu düşünüyoruz örtülü olarak. Bunların olmamasını isteriz. Yüzyıllar boyu gelen ilişkimizin böyle devam etmesini isteriz."

Toprak, Rusya istihbaratını mı kast ettiğinin sorulması üzerine "'Şöyle yapıldı' demiyorum ama altını çiziyorum: Bu süreçteki duyum ve davranışları CHP olarak yakından takip ediyoruz. Aldığımız duyumlar konusunda tabi ki bazı şeylerimiz var. Bunun doğru olmamasını temenni ediyoruz" dedi.

CHP'li yönetici, Rusya'nın Türkiye'yle değil AKP'yle ilişki kurduğunu, bunu doğru bulmadıklarını kaydetti.

'Seçim sürecini etkiler'

"Bu da seçim sürecini etkilemeye dönük bir ilişkilenme değil mi?" sorusuna ise Toprak şu yanıtı verdi: "Tabi ki, bu seçim sürecini etkiler. Biz bu etkilerle ilgili önlemlerimizi alıyoruz. CHP olarak sandıklarımıza sahip çıkacağız. Diyoruz ki, devletler ilişkisi yüzyıllar boyu devam eder. Devletlerin çıkarları vardır. Hangi devlet olursa olsun, yatırımları güvence altındadır. Ama sizlerin de devletin seçimlerine, halkın iradesine saygı duymanızı bekliyor ve 'Manipülatif olaylardan uzak durun' diyoruz."

Toprak, Rusya'nın Türkiye'deki yatırımları için teminat istemesi durumunda 'Türkiye'nin çıkarı neyse ona göre hareket edileceğini' kaydetti.

CHP'li yönetici 'seçime müdahale' konusunda sadece Rusya için duyum aldıklarını, bunu yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi. (Kısa Dalga)

Gündem