CHP'li Gürsel Erol: 10 değil, 11 ilde deprem oldu. Elazığ da depremi yaşadı

CHP'li Gürsel Erol: 10 değil, 11 ilde deprem oldu. Elazığ da depremi yaşadı
CHP Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol, “11 ilde deprem oldu. Elâzığ da o depremi yaşadı. Türkiye’de sanki 10 ilde deprem olmuş gibi bir algı yaratıldı. Yalnızca 10 il afet bölgesi, OHAL bölgesi ilan edildi. Elâzığ ne OHAL bölgesi ne de afet bölgesi kapsamına alındı” açıklamasını yaptı.

CHP Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol, depremlerden etkilenen Elazığ’da, Gazi Caddesi’nde dün açıklama yaptı. Erol, şunları söyledi:

“Elâzığ resmen ölü şehir haline gelmiş. Yalnızca Elazığ’ın, Gazi Caddesi’nde değil. Ara sokaklarda da aynı tabloyla karşı karşıyayız.

Geldiğimiz noktada Türkiye’de geçtiğimiz günlerde ülkemizde 11 ilde deprem oldu. Elazığ da o depremi yaşadı.

Herkes evini barkını terk etti, gitti. Evine giremez oldu, ticaret bitti, esnaf bitti, yaşam bitti ama ne yazık ki Elazığ’da sanki deprem olmamış gibi Türkiye’de sanki 10 ilde deprem olmuş gibi bir algı yaratıldı. Yalnızca 10 il afet bölgesi, OHAL bölgesi ilan edildi.

Elâzığ ne OHAL bölgesi ne de afet bölgesi kapsamına alındı. Bunları tabi ki biz gündeme getireceğiz, tabi ki bunlarla ilgili kamuoyu oluşturacağız.

Bugün Meclis’te de konuşma yaptım. Elazığ’ın OHAL kapsamında değerlendirilmediğini ama en azından Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledim.

Beklentimiz Cumhurbaşkanımızın bu sesimizi duyarak, Elazığ’ımın sesini duyarak… Bu yalnıza benim sesim değil, benim sesim Elazığ’ın sesi… Çünkü ben Elazığ’ın taleplerini, beklentilerini seslendiriyorum; bu Elazığ’ın sesidir." (ANKA)

Gündem