CHP'li Gürsel Tekin: Geçmişte de değişim dalgaları yaşandı, bölündük, Erdoğan'a altın tepsiyle iktidarı verdik

CHP'li Gürsel Tekin: Geçmişte de değişim dalgaları yaşandı, bölündük,  Erdoğan'a altın tepsiyle  iktidarı verdik
CHP'li Gürsel Tekin, "CHP geçmişte de değişim dalgaları yaşadı. Sonuçta bölündük ve Erdoğan'a altın tepsiyle önce İstanbul'u sonra da iktidarı verdik" dedi.

Seçim yenilgisinin ardından CHP'de değişim söylemleri gündeme gelmiş ve bu talebi dile getirenlerin sayısı giderek artmıştı. CHP'nin eski genel sekreteri Gürsel Tekin, Sözcü'den Başak Kaya'ya yaptığı açıklamada “Değişim derken partiyi bölmeyelim'' dedi. Tekin özetle şunları söyledi:

Parti içi kavgalar nedeniyle 1994 yerel seçimlerini unutur hale geldik

"CHP geçmişte de değişim dalgaları yaşadı. Sonuçta bölündük ve Erdoğan'a altın tepsiyle önce İstanbul'u sonra da iktidarı verdik. 1989'da 40 ilde iktidar olmuş bir siyasi partiydik ve yerel yönetimlerin yüzde 70'ini SHP almıştı. Parti içi kavgalar nedeniyle 1994 yerel seçimlerini unutur hale geldik. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çokça ilimizi sadece parti içi kavgamıza kurban ettik. Erdoğan ve Gökçek kendi çabalarıyla değil, bizim iç kavgalarımız sonucu kazandı. Aynı ideolojiye sahip üç siyasi partinin çekişmesi sonucu kazandığımız yerleri bugünkü siyasi iktidara teslim ettik.

Geçmişte bu durum beraberinde bölünmeyi getirdi

Vatandaşımızın CHP ile ilgili bir sorunu yok ama siyasal mühendislik yapılarak sorun varmış gibi algı yaratılıyor. Değişim rüzgarları estirip didişme sürecini yaşamak ve ardından ayrışım noktasına geldiğini görmek çok üzücü. Geçmişte bu durum beraberinde bölünmeyi getirdi.

Şimdi herkes CHP uzmanı oldu. “İstanbul'u kazanamayız” diyorlar. Hem değişim diyorlar, hem “Kazanamayız” diyorlar. İstanbul'u tekrar alacağımız gibi, Üsküdar, Eyüp, Beyoğlu, Sancaktepe, Çekmeköy, Fatih, Silivri, Çatalca ve Bağcılar'da da iddialıyız. Bursa, Denizli, Balıkesir ve Kocaeli'yi de alacağız. Didişerek değil, bütünleşerek dahil edeceğiz." (Kısa Dalga)

Gündem