CHP’li isimden Sezgin Tanrıkulu’na destek

CHP’li isimden Sezgin Tanrıkulu’na destek
CHP PM üyesi Yüksel Taşkın, “Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir” açıklaması yaptı.

TSK’ya yönelik sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında soruşturma başlattığı ve linçe maruz kalan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın’dan destek geldi.

Taşkın, X hesabından yaptığı açıklamada, “Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının Erdoğan'ı bir davada savunurken dediği gibi, 'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar.'” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Tanrıkulu, TSK’nın Kürt illerinde yol açtığını iddia ettiği hak ihlalleri konusundaki açıklamasının ardından hedef haline getirilmişti.

Tanrıkulu, TV100’de telefonla bağlandığı canlı yayında şunları söylemişti:

“TSK’nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen… Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu’nun açıklamaları hakkında “TSK bizim göz bebeğimizdir” derken, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” açıklaması yapmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem