CHP’li Karabıyık: Milli Eğitim Bakanı’nın sözleri kabul edilemez

CHP’li Karabıyık: Milli Eğitim Bakanı’nın sözleri kabul edilemez
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, “Milli Eğitim Bakanlığı, yasalar gereği kız-erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır” dedi.

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “kız okullarının” açılabileceği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı’nın böyle bir söz söylemesinin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in “kız çocuklarını okula göndermeyenler için gerekirse ayrı okul açabiliriz” cümlesinin iki açıdan kabul edilemez olduğunu ifade eden Karabıyık, zorunlu eğitim kapsamındaki kız çocuklarının okula gönderilmediğinin Milli Eğitim Bakanı tarafından kabul edildiğine dikkat çekti. Karabıyık, “Milli Eğitim Bakanlığı, yasalar gereği kız-erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır” dedi.

Karabıyık, şöyle devam etti: “Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devlet çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Milli Eğitim Bakanının böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez.” (Kısa Dalga)

Gündem