CHP'li Kılıç TBMM’ye sunulan ek bütçe teklifine tepki gösterdi: İktidar parayı halktan toplayacak

CHP'li Kılıç TBMM’ye sunulan ek bütçe teklifine tepki gösterdi: İktidar parayı halktan toplayacak
TBMM’ye sunulan ek bütçe teklifine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “AKP iktidarı halka seçimden önce ne vaat ettiyse, o vaatlerini yerine getirmek için halktan bugün para istiyor. Bedava doğal gazın, öğrenciye ücretsiz yemeğin, teşvikin, desteğin ve hepsinin parası bu bütçede. Peki bu bütçe parayı nereden karşılayacak? Tabii ki vergilerden” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, dün Resmi Gazete’de yayınlanan KDV ve bazı harçlarda artış öngören Cumhurbaşkanı kararıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’e sunduğu 1,1 trilyon liralık ek bütçe teklifine ilişkin açıklama yaptı.

'Emeklisi, işsizi, işçisi, memuru nasıl dayansın?'

Türkiye’de enflasyonun durdurulamadığını bu iki gelişmenin gösterdiğini belirten Kılıç, "Ek bütçenin gerekçesinde 6 Şubat Maraş depreminden bahsediliyor. Deprem mazeret olarak, yüksek enflasyon gizlenmeye çalışılıyor. Arkadaşlar, siz geçen sene de yılın aynı zamanlarında Meclis’e ek bütçe sunmadınız mı? O zaman Maraş depremi mi vardı? Demek ki bugünkü ek bütçenin nedeni de geçen seneninkiyle aynı. Ne? Tabii ki yüksek enflasyon. Düşünün ki Türkiye bütçesi bile bu yüksek enflasyona dayanamamış. Emeklisi, işsizi, işçisi, memuru nasıl dayansın?" diyerek tepki gösterdi.

'Bedava doğal gazın, öğrenciye ücretsiz yemeğin, teşvikin, desteğin ve hepsinin parası bu bütçede'

Kılıç şöyle devam etti:

"Ek bütçe rakamlarına baktığımızdaysa, şaka gibi ama gerçek. Burada yazana göre AKP iktidarı halka seçimden önce ne vaat ettiyse, o vaatlerini yerine getirmek için halktan bugün para istiyor. Bedava doğal gazın, öğrenciye ücretsiz yemeğin, teşvikin, desteğin ve hepsinin parası bu bütçede. Peki bu bütçe parayı nereden karşılayacak? Tabii ki vergilerden. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Meclis’e sunulan bütçe, 1 trilyon 119 milyar için halktan 1 trilyon 150 milyar vergi toplamayı hedefliyor. Bu vergiyi de bu sabah iğneden, ipliğe gelen zamdan, iki katına çıkarılan MTV’den gelecek.

'Deprem diye getirdikleri bütçede tabii ki yandaşlar ve saray var'

Peki bu bütçede ne var? Deprem diye getirdikleri bütçede tabii ki yandaşlar ve saray var. Bugün deprem gerekçesiyle istedikleri bütçeden araba geçmeyen Avrasya Tüneli’ne verilen garanti bütçesi de çıktı. Ek bütçe ile araba geçmediği için garanti payını karşılayamadıkları Avrasya Tüneli’ni yapan yandaş şirketlere garanti payını ödeyecekler. Memleket batarken itibardan tasarruf olmaz diyenlerin saray giderleri var tabii ki. Bu parayı da vatandaştan alacaklar. Yandaşa ve saraya para yetiştirmek için vatandaş, tuvalet kağıdını bile iki katı para ile alacak." (ANKA)

Gündem