CHP'li Murat Emir: Davutoğlu iktidarla işbirliği yaparsa şaşırmam

CHP'li Murat Emir: Davutoğlu iktidarla işbirliği yaparsa şaşırmam
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 'iktidarla zaman zaman işbirliğine şaşırmayacağını' söyledi.

Millet İttifakı'nı oluşturan partilerden Gelecek Partisi'nin lideri Ahmet Davutoğlu, "İktidar doğru bir şey yaparsa destek vereceğiz" demişti.

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'a konuşan Emir, Davutoğlu'nun AKP'yle işbirliği yapması durumunda, CHP tabanında tepki duyulacağının farkında olduklarını söyledi.

CHP'li vekili, böyle bir hassasiyet olduğunu gördüklerini ancak Davutoğlu’nun başka partinin genel başkanı olduğunu da unutmamak gerektiğini kaydetti.

Emir şöyle devam etti: "Dolayısıyla onlar CHP listelerinden yazılırken de başka bir partinin milletvekiliydiler, şu anda da başka bir partinin vekili olduklarına göre o partinin genel başkanının ve kararlarının arkasında durmak gibi bir yükümlülükleri olması bunun doğal izahıdır. Bizim ittifakımız içerisinde Meclis’e giren partilerin zaman zaman iktidarla işbirliği yapabilecekleri öngörülmüş olması gerekirdi. Böyle bir işbirliği zaman zaman olursa da ben şahsen şaşırmam." (Kısa Dalga)

Gündem