CHP’li Nazlıaka’dan Bakan Yanık’a "çocuk istismarcısı ile fotoğraf" sorusu: istifa etmeyi düşünmüyor musunuz?

CHP’li Nazlıaka’dan Bakan Yanık’a "çocuk istismarcısı ile fotoğraf" sorusu: istifa etmeyi düşünmüyor musunuz?
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, "Sanmayın ki Derya Yanık’ın 17 yaşındaki E.M’den haberi yok. Nasıl olmaz? İfade esnasında Bakanlık yetkilisi varken, bu dosya bakanlığa da intikal etmişken Alagöz ile ne konuştunuz?" diye sordu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun son kitabı SS’de gündeme getirdikleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın çocuğa yönelik cinsel istismar şüphelisiyle poz vermesini hatırlatarak, Bakan Yanık’a “Bugüne kadar istifa etmeniz gereken bin bir türlü rezilliğe imza attınız. Hiçbirinde istifa etmediniz. Bu son skandalın ardında da istifa etmeyi düşünmüyor musunuz? Neden çocukları değil, suçluları koruyorsunuz?” diye seslendi.

Nazlıaka, yaptığı yazılı açıklamada, Pehlivan ve Terkoğlu’nun SS için “İncelediğimde dehşete düştüm” ifadesini kullandı.

“Çocuğa yönelik cinsel istismar skandalının ‘Suç İşleri Bakanı’ Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz tarafından nasıl sümen altı edilmeye çalışıldığını gördüm” diyen Nazlıaka, Bakan Yanık’ın görüştüğü Sadullah Alagöz’ün cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 17 yaşındaki E.M.’nin yaşadıklarını hatırlattı.

“Tanımıyorum, diyerek kendini aklayamaz”

Tecavüz şüphelisi Sadullah Alagöz’ün Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı ziyaretlerini aktaran Nazlıaka, açıklamasında şunları belirtti:

“Sanmayın ki Derya Yanık’ın 17 yaşındaki E.M’den haberi yok. Nasıl olmaz? İfade esnasında Bakanlık yetkilisi varken, bu dosya bakanlığa da intikal etmişken Alagöz ile ne konuştunuz? Bakan Yanık, ‘O kişiyi tanımıyorum’ diyerek kendini aklayamaz. Görüşme randevusunu hakim Ömer Azküçük’ün aldığı ortaya çıktı. Hakkında çocuğa yönelik istismar suçlaması bulunan bir zat için hakim Azküçük, Bakan Yanık’tan hangi gerekçe ile randevu aldı?

“Nede hala elini kolunu sallayarak geziyor?”

“Sayın Yanık, Alagöz size ne anlattı? Alagöz’e bu dosyanın üzerinin kapatılacağının teminatını mı verdiniz? Bakanlık olarak üzerinize düşeni yaptıysanız, bu zat neden hala elini kolunu sallayarak geziyor? 6 aydır iddianame neden hazırlanmadı? Fotoroman Soylu’ya mı özendiniz? Kabinenin yeni fotoromanı siz misiniz? Neden çocuklar yerine suçluları koruyorsunuz?

“Suçluların sırtını dayadığı yeni isimlere de yeni fotoğraflara da tahammülümüz yok. Bakan Yanık’a çağrı yapıyorum: Bugüne kadar istifa etmeniz gereken bin bir türlü rezilliğe imza attınız. Hiçbirinde istifa etmediniz. Bu son skandalın ardından da istifa etmeyi düşünmüyor musunuz?

“Süleyman Soylu’ya da şunları sormak istiyorum: Nasıl oluyor da suçlular koşa koşa gelip sizinle fotoğraf çektiriyor? Sizi paravan gibi kullanmak isteyenlerle bağınız nedir? Bu sessizliğinizin sebebi nedir?” (Kısa Dalga)

Gündem